Ulv observert på Ise

INN I SKOGEN: Gunnar Sten Johansen knipset dette bildet like ved sportsplassen på Ise tirsdag ettermiddag. Han er sikker på at det ikke var en hund han så.

INN I SKOGEN: Gunnar Sten Johansen knipset dette bildet like ved sportsplassen på Ise tirsdag ettermiddag. Han er sikker på at det ikke var en hund han så. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kom flere meldinger om ulveobservasjoner på Ise i tirsdag. Blant annet skal den ha stått midt på riksvei 111.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Gunnar Sten Johansen, som kjører skolebarn med minibuss, fikk seg et sjeldent syn tirsdag ettermiddag.

– Jeg hadde kjørt skolebuss til Børtevann og var på vei tilbake mot sentrum da jeg fikk se en bil som hadde stoppet i veien like ved sportsplassen på Ise, sier yrkessjåføren.

Han trodde bilisten hadde trøbbel med bilen og stoppet, men det viste seg at sjåføren av personbilen hadde fått øye på det som sannsynligvis er en ulv.

10–12 meter unna

– Den var ikke mer enn 10–12 meter fra oss og sto rolig og stirret på oss en stund. Dessverre forsvant den inn mot skogholtet før jeg rakk å få fram mobilen for å fotografere den, forteller Johansen, som rakk å knipse et bilde av dyret på avstand.

Han er hundre prosent sikker på at det ikke var en stor hund han fikk øye på i området som ligger tett ved et boligområde på Ise.

– Nei, det var det absolutt ikke. Men det har jo vært mye snakk om hybrider, krysninger mellom ulv og hund. Jeg kan ikke garantere at dette var hundre prosent ulv, men det var ikke en hund, sier Johansen, som synes det var spennende å se ulv ute i naturen.

– Jeg har jo sett ulv i dyreparker og slikt, men aldri ute i marka, så dette var en ny opplevelse for meg, sier han.

Flere meldinger om ulv i området

Thor Pinaas i Viltnemnda i Sarpsborg bekrefter at det kom flere meldinger om ulv i området tirsdag ettermiddag. Han befinner seg ikke i Sarpsborg selv, men forklarer at en observasjon skal ha blitt gjort ved riksvei 111 og en annen like ved Fjell gård. Der skal det også ha blitt sett ulvespor.

Den var ikke mer enn 10–12 meter fra oss

Gunnar Sten Johansen

Jan Lie i Statens naturoppsyn i Rakkestad kan også bekrefte at det er registrert observasjoner av ulv i området tirsdag ettermiddag.

Ingen familieetablering

– Jeg ble oppringt av ei dame som kunne fortelle at det sto en ulv midt på riksvei 111 i går ettermiddag. Sammen med meldinger fra viltnemnda i Sarpsborg blir dette registrert som observasjoner, forklarer Lie.

– Vi vet jo at det finnes streifulver, så dette er ikke overraskende. Dessuten ble en sau tatt av ulv i Degernes for kort tid siden. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det har etablert seg en ulvefamilie i området, dette er nok en streifulv, sier Lie til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken