Det var rett etter halvtimen at Herlovsen scoret sitt 62. landslagsmål. Herlovsen ga Norge ledelsen da hun vakkert framspilt av Karina Sævik scoret alene med keeper etter en halvtime, og hun så ut til å bli matchvinner helt til Australias venstreback Elise Kellond-Knight skrudde et hjørnespark rett i mål i det 83. minutt. Da hadde Isabell Herlovsen forlatt banen fem minutter tidligere etter å ha løpt seg helt tom.

Et par minutter etter utligningen var Caroline Graham Hansen centimetere fra å bli matchvinner, men ballen danset på streken.

Australia ble redusert til ti spillere i ekstraomgangene og Norge var det førende laget i de 2x15 minuttene. Likevel endte den ekstra halvtimen uavgjort og dermed var det duket for en nervepirrende straffespark-konkurranse. Norge vant disse 4-1 etter at Caroline Graham Hansen, Guro Reiten, Maren Mjelde og Ingrid Syrstad Engen alle var iskalde fra ellevemetersmerket.

Asia-eksperten

I det 31. minutt, på det som i Australia allerede var hennes 31-årsdag, fortsatte Herlovsen sin vane med å straffe Asias representanter i fotball-VM. Hennes femte VM-mål var det fjerde mot et lag derfra.

Sævik fikk ballen hardt presset helt ute ved sidelinja og slo en bakromspasning som tok det australske forsvaret på senga. Midtstopper Steph Catley greide ikke å stoppe pasningen, og Herlovsen tok ballen med seg inn i feltet. På ekte goalgettervis fyrte hun den mellom keeper og stolpen og feiret med lagvenninnene ute ved hjørneflagget.

På dagen fire år etter det bitre tapet for England i åttedelsfinale i Ottawa, da 1-0 ble til 1-2, vippet det Norges vei lørdag, og laget fortsatt med i medaljekampen i VM og i kampen om OL-billett. Torsdag er det kvartfinale i Le Havre mot England eller Kamerun.