Gå til sidens hovedinnhold

Herlovsen ønsket av Bayern München

Artikkelen er over 5 år gammel

Landslagsprofilen Isabell Herlovsen (27) kan havne i tyske Bayern München, skriver VG.

– Det er jo selvfølgelig smigrende at en så stor klubb tar kontakt. Det er bare veldig bra, også får vi se hva som skjer, sier Herlovsen.

LSK-spilleren scoret da Norge spilte 2-2 mot Østerrike i EM-kvalifiseringen onsdag.

– Jeg vet ikke så mye selv egentlig. Det er pappa som styrer det. De har tatt kontakt, men noe mer enn det vet jeg ikke. Det er fortsatt tidlig i prosessen, sier Herlovsen til VG.

Den tidligere Bundesliga-spilleren Kai Erik Herlovsen tar seg av kontakten med tyskerne.

Kai Erik har 34 A-landskamper for Norge og var tysklandsproff i sju år i Borussia Mönchengladbach.

– Jeg er fortsatt under kontrakt og pappa prater tysk så da lar jeg han ta for seg det, ler 27-åringen.

Scoret sitt 46. landslagsmål

Onsdagens fulltreffer mot Østerrike var Isabell Herlovsens 46. landslagsmål.

Begby-jentas presise nikk i hjørnet, som lenge så ut til å bli vinnermålet.

– Det var først og fremst et bra legg av Andrine (Tomter). Hun slo den i rom, og så lå jeg litt bak forsvarsspilleren slik at jeg kunne time løpet mitt. Jeg er veldig fornøyd med headingen, sa Herlovsen til NTB.

– Det ble dessverre ikke vinnermålet, men uavgjort er vel også et greit resultat for oss. Østerrike er et godt lag. De har kommet veldig de siste årene, har mange spillere i tysk liga og er vanskelige å møte.

Med seier borte og uavgjort hjemme mot Østerrike har Norge fortsatt et klart overtak i kampen om gruppeseier. Den er sikker om Norge tar seks poeng på de tre siste kampene.

Scoret to mot Wales sist

Poengtapet mot Østerrike ødelegger ikke Norges kvinnelandslags ambisjon om å sikre EM-billetten før sommerferien. Tre poeng i Wales tirsdag vil garantere norsk sluttspilldeltakelse.

Norge vant 4-0 i Ålesund i fjor høst, men waliserne er ubeseiret i sine tre siste kvalifiseringskamper og har fortsatt en teoretisk sjanse til å sikre EM-billett. Den vil de forsvare med nebb og klør i Newport.

– Vi tar en kamp av gangen. Vi vil kjøre på og vinne mot Wales, sier Herlovsen. Hun scoret to ganger mot Wales i fjor høst.

Selv om det skulle bli tap i Wales, vil det ikke være grunn til panikk. Det vil være en sensasjon om høstens hjemmekamper mot Kasakhstan og Israel ikke gir seks poeng, og seks poeng på tre kamper er alt Norge trenger for å bli gruppevinner.

Om Norge feiler tirsdag, bør det eneste spenningsmomentet være om EM-billetten feires i Molde 15. september eller i Ulsteinvik fire dager senere.

PS! Dersom Herlovsen blir Bayern München-spiller vil hun i så fall bli lagvenninne med Nora Holstad Berge.

Kommentarer til denne saken