Gå til sidens hovedinnhold

Isabell Herlovsen – stor cuphelt i Kina

Artikkelen er over 4 år gammel

Isabell Herlovsen (28) ble den store helten, da hun avgjorde en nervepirrende straffesparkkonkurranse i den kinesiske cupfinalen onsdag.

Blant tilskuerne som feiret triumfen i Weifang sto en stolt pappa, den tidligere Bundesliga-proffen Kai-Erik Herlovsen (57).

– Denne finalen ble tøffere enn jeg hadde ventet, men det var utrolig deilig at det endte på denne måten. Det er ikke hver dag jeg blir kinesisk cupmester, fastslår en lattermild Isabell Herlovsen. Fredriksstad Blad snakker med henne 22.30 kinesisk tid. Da er det duket for seiersfest på et av rommene til en lagvenninne som har bursdag.

Fikk behandling

Den kinesiske cupen er lagt opp på en spesiell måte, hvor alle lagene er samlet i Weifang. Onsdagens kamp var Isabell og hennes klubb Jiangsus femte på 12 dager.

– Jeg merker at jeg ikke er like ung lenger og måtte faktisk til behandling før feiringen, røper Isabell som ble den store helten.

  • Les også: Tjener store penger i Kina – lever på kjøttboller fra IKEA

– I ordinær tid følte jeg at vi hadde de beste sjansene til å avgjøre, mens motstanderen Chang Chun satset alt på at en avgjørelse skulle falle på straffer, sier 28-åringen.

Ventet ut keeper

Det endte også med straffesparkkonkurranse og den ble høydramatisk. Jiangsu hadde bommet en, mens Chang Chun hadde bommet to. Isabell fikk muligheten til å avgjøre mesterskapet.

– Jeg har lært noe av kineserne når det gjelder straffer. De er flinke til å vente ut keeper. Det gjorde jeg og straffen var velplassert, sier Begby-jenta som startet seiersfesten med sin egen keeper før resten av laget kom til inne i målområdet. Nå vanker det en skikkelig bonus på laget, men noen stor fest blir det ikke. Allerede lørdag spilles det seriekamp.

-Det er en kul greie å bli kinesisk cupmester. Fra før av har jeg fire cuptitler. Tre med Lillestrøm og et med Kolbotn. Klart dette er morsomt.

Fakta om Isabell Herlovsen

  • Isabell Herlovsen
  • Født: 23. juni 1988 Bor: Lillestrøm
  • Yrke: Fotballspiller
  • Posisjon: Spiss.
  • Klubb: Jiangsu Ladies team (Kina)
  • Tidligere klubber: LSK kvinner. Lyon (Frankrike), Kolbotn og Begby.
  • Meritter: EM-sølv i 2006, EM-bronse i 2009. Seks seriemesterskap (fire med LSK kvinner), fire cupmesterskap (tre med LSK kvinner), ett seriemesterskap i Frankrike. 11 A-landskamper, 50 mål. 123 kamper for LSK kvinner, 116 mål

 

Kommentarer til denne saken