Isabell scoret to da Norge knuste Thailand

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

(Norge-Thailand: 4-0) Isabell Herlovsen åpnet årets VM-sluttspill med å score to mål da Norge knuste miniputtnasjonen Thailand i kveld.

DEL

Norge fikk en enkel start på årets VM da debutanten Thailand sto på motsatt banehalvdel. Og i hovedrollen: En 26 år gammel dame fra Fredrikstad. Herlovsen scoret nemlig Norges andre og tredje mål i den første kampen i VM-sluttspillet.

Herlovsens første mål kom etter 29 minutter etter lekkert spill fra Even Pelleruds lag. Ada Hegerberg dyttet ballen ut til Solveig Gulbrandsen som spilte direkte til Herlovsen i boksen. Hun sendte to thailandske spillere i pølsekiosken før hun trillet ballen elegant ned i hjørnet.

Hennes andre for kvelden satt bare fem minutter senere. Solveig Gulbrandsen vartet opp med et fint forspill ute på høyresiden. Innlegget til til Herlovsen var perfekt, og Fredrikstad-jenta headet ballen ned i bakken og mellom bena på på den thailandske keeperen.

– To mål er jeg veldig fornøyd med, sa Herlovsen til VG etter kampslutt.

De norske jentene ledet 3-0 allerede til pause, og var i realiteten aldri truet.

– Jeg synes vi varter opp med bra angrepsspill innimellom. Vi er gjennom åpningskampen, og det er jeg veldig glad for, sa landslagssjef Even Pellerud til NRK etter kampen.

Selv om det endte med stor seier var det mer sjansefest enn målfest for det norske laget, som med normal uttelling ville vunnet mye mer over en motstander som ble overkjørt. Maren Mjelde burde gjort 5-0, men hennes straffespark kvarteret før slutt ble reddet.

Marita Skammelsrud Lund kom inn til pause i VM-åpningen for Norge.

Torsdag venter Tyskland, og da settes Norge på helt andre prøver. Da må effektiviteten opp om det skal være sjanse for norsk jubel.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags