Med seg hadde de Lisleby Musikkorps og sangere fra musikklinja ved Greåker Videregående skole i en korpsversjon som er arrangert av Jarle Storløkken. Til sammen 45 musikanter og 7 sangere skapte trøkk i den intime kulturarenaen på Borge Ungdomsskole, godt balansert med teknikk fra Moonlight Sound AS.

Aspirantene i korpset ble også presentert i forbindelse med åpningen av konserten, og de spilte en flerstemt Reodors Ballade fra Flåklypa under ledelse av deres dirigent Hans Andreas Kjølberg.

«Oppdag Musikken»

Kveldens dirigent Christer Bergby har et nært forhold til «Grease», og han fortalte om sine mange kinoforestillinger i sine egne barne- og ungdomsår. I prosjektet «Oppdag Musikken» deltar de voksne musikantene fra Lisleby Musikkorps i fellesøvelsene på barnas premisser, og støtter og veileder barna under øvelsene på skolekorpsets hjemmebane.

Etter to aleneøvelser og fem fellesøvelser med korpsene var de klare for kveldens konsert.

Bildeserie

Se hvem som var på Hauges jubileumskonsert

Kjente låter

Syv elever fra musikklinja på Greåker videregående skole var instruert av sine lærere og utviste formidabel progresjon de få ukene de hadde til å øve inn de i alt 13 sangnumrene i konsertversjon av filmen. Vi fikk høre kjent slagere som bla. «Grease», «Sandy», «Hopelessly Devoted to You» og «You´re the One That I Want».

Omtrent 150 publikummere satt i salen. For korpset er slike oppsetninger et betydelig økonomisk risikoprosjekt. Denne gangen var vi heldige med søknader og har fått aktivitetstilskudd fra Fredrikstad kommune og fra støtteordningen Pandefri fra Viken Fylkeskommune.

Det er utgifter til teknikk, innleide støttemusikere og husleie. Med kiosksalg og billettpenger går vi kanskje i null sier styreleder Morten Langvik i Fredrikstad Janitsjarskole.

Neste prosjekt

Etter julegrantenninger første advent, og julekonsert sammen med Rød og Hurrød skolekorps, skal Fredrikstad Janitsjarskole etter jul øve frem mot distriktmesterskap, 17. mai og NM for skolekorps neste år. Kanskje rekker vi også Korpsfest i sentrum 4. juni. Etter sommeren blir det muligens øvelser frem mot en ABBA-konsert på høsten 2022, røper en forventningsfull styreleder Morten Langvik.