Kjære Grace Bullen!

Jeg kjenner deg bare gjennom aviser og TV fra din bryterkarrière og har latt meg imponere av deg og fryder meg over at vi begge bor i Fredrikstad. Jeg har nå sett bilde av deg i din fine Østfold-bunad og blir egentlig veldig stolt og glad! Du er en flott representant for bunadbrukerne i Østfold! Men jeg blir harm og rasende over at du møtes med skjellsord og til og med blir spyttet på når du går i bunaden din 17. mai av noen som mener du ikke er verdig til å bære bunad.

Jeg har ledet Bunadparaden under Smaalensmarken på Borgarsyssel museum i mange år og jeg ville vært kjempestolt over å ha med en slik flott representant for Østfolds bunadbrukere som deg, Grace Bullen! Jeg vet jeg uttrykker meg på vegne av folkedansere i hele Østfold når jeg i solidaritet håper at du fortsatt vil bære din Østfold-bunad med stolthet. Vi er kry av deg både som bunadbruker og som den fantastiske idrettskvinnen du er når du kjemper for Østfold og Norge på brytermatta.

Om forfatteren

Tone Eidsvold er leder i Eidsiva fylkeslag i Noregs Ungdomslag (folkedans), leder av folkedansarbeidet i BUL Sarpsborg, antirasist, mottaker av Wilse-medaljen for 2016, Fredrikstad