Gå til sidens hovedinnhold

St. Croix skal arrangere NM-finalene i innebandy

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter fem år i Ekeberghallen blir NM-finalene flyttet til Kongstenhallen. Arrangør: St. Croix Innebandyklubb. – Dette gleder vi oss til. Nå håper vi på en drømmefinale mellom Slevik og Greåker, smiler Fiona Pereira Arnesen.

Arnesen, som er leder for St. Croix Innebandyklubb, sier til Fredriksstad Blad at klubben i flere år har hatt et ønske om å være NM-arrangør.

– Klubben har etter hvert blitt større og vi har etter hvert fått gode erfaring med å arrangere turneringer og cuper. Nå har vi lyst til å utfordre oss selv litt, sier Pereira Arnesen.

Håper på lokale lag

Det er helgen 6.–7. april neste år at det blir innebandyfest i Kongstenhallen. I tillegg til seniorfinale for både herrer og damer, skal det gjøres opp om NM-tittelen for en rekke aldersbestemte lag. I år var Fredrikstad IBK representert i to finaler for aldersbestemte lag. Skulle man gjenta en slik bedrift vil man nærmest spille NM-finale på hjemmebane.

– Det er et stort arrangement som krever at hele klubben bidrar. Selv om det fortsatt er lenge til har vi allerede nå hyppige planleggingsmøter. Vi gleder oss veldig. Dette er også en flott anledning til å skape litt blest rundt innebandyen lokalt, sier Fiona Pereira Arnesen som synes det er på tide at NM-helgen igjen finner sted i Fredrikstad. Sist gang det skjedde var i 2006.

Har vokst

St. Croix-lederen gleder seg over at klubben er i ferd med å vokse. Etter noen labre år har rekrutteringen tatt seg opp.

– Vi mistet en hel del lag og spillere. Plutselig var vi veldig få. Nå derimot har vi to seniorlag på herresiden, som spiller i henholdsvis 2.- og 3. divisjon, mens vi også har et damelag. I tillegg er det flott å se at vi også har bra med lag i aldersbestemte klasser, sier Pereira Arnesen som håper det blir lokale innslag å se i NM-finalene.

– Det hadde vært helt topp. Vi håper å skape en skikkelig innebandyfest i Kongstenhallen i april, avslutter Fiona Pereira Arnesen.

 

Har NM-sølv

St. Croix Innebandyklubb ble tilbake i 1995 startet av en guttegjeng fra Seiersten-område.

Ettersom Seiersten-navnet allerede var tatt valgte guttene heller å kalle klubben for St. Croix. Opprinnelig var det kun ett herrelag, men etter hvert valgte man å samarbeide med Cicignon skole og barneidretten.

Etter ett år med seriespill for aldersbestemte lag deltok klubben for første gang i Viking line Cup i Falun. Deretter ble det lansert flere lag blant annet 2 lag for 7–9 år alder, dette ble starten for klubbens yngre avdelinger.

St. Croix har opp gjennom årene hatt gode resultat både på gutt og jente siden. Klubben har flere seriemesterskap for herrer i 2 divisjon og ett for damene. Pikelaget 2008 gikk helt til NM finalen der de fikk sølv plassering.

Klubbens farger var i de første årene gule trøyer, rød shorts og grønne strømper. Dette ble deretter til hel rødt med hel sort som bortedrakt. Før de endte opp som nå, hel svart med hvite borte trøyer.

I dag spiller klubben kamper og trener i Borgehallen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.