Gå til sidens hovedinnhold

Fra felles pappaperm til finaledrama

Spesiell NM-finale for Ottersten og Folkeson

Artikkelen er over 5 år gammel

De bor i samme hus, er bestevenner og har for tiden pappaperm sammen. Alt det legges til side når Sleviks Anders Ottersten (31) og Greåkers Per Folkeson (33) møtes i NM-finalen.

Det er en helt normal formiddag i Bjarne Aas gate 6 i Fredrikstad sentrum. Innenfor husets fire vegger går praten høyt på svensk.

Her løser to menn, eller rettere sagt idrettsutøvere, verdensproblemer.

Spiller annenfiolin

Hverdagslige ting blir diskutert rundt en kaffekopp, men avbrytelsene skjer oftere enn koffeininntaket. De har funnet ut at de må spille rollen som annenfiolin på hjemmebane. For gjentatte ganger blir de overdøvet av to småtroll på ni og elleve måneder. Det er Anton og Lily som ruler hjemmet mens mammaene er på jobb.

– Velkommen til vår tøffe hverdag, smiler Per «Folke» Folkeson som er bosatt i 1. etasje. Mens Greåker-spilleren er innlosjert på bakkeplan med sin samboer og Lily, kan han bare banke i taket for å få besøk av kompisen Anders Ottersten som bor der med sine respektive. Som Slevik-keeper har Ottersten grunn til å være ovenpå. Laget hans er storfavoritter til finaleseier.

– Vi får se hvem som flytter ut på mandag, kvitrer han og lover å ikke ta den planlagte seiersfesten hjemme for å slippe unna en naboklage.

VIDEO: Kjell-Erik Dahl og Greåkers Lars Erik Torp i et siste møte før NM-finalen:

En god beslutning

Det spesielle for Folkeson er at han i fem år var en del av Sleviks seiersmaskineri. Men da han i fjor hadde los på sin tredje strake double-triumf valgte han å legge opp.

– Hvorfor?

– Jeg manglet motivasjon, og da så jeg ingen grunn til å fortsette, sier han om bruddet med Slevik.

I sommer tok Greåker kontakt, og vips så var «Folke» tilbake i eliteserien – men nå for fienden.

– Ny utfordring, ny start og nye mennesker rundt meg. Det var en god beslutning, forklarer han om det oppsiktsvekkende comebacket for Greåker.

Legger opp søndag

Folkeson innrømmer at det blir spesielt å spille finale mot kompisen og Slevik, men at følelsen for gamleklubben legges igjen i garderoben når NM-finalen starter.

– Spør du Slevik-spillere så skal vi være sjanseløse, men de siste dagene har jeg fått den gode følelsen. Dette kan vi klare. Det er tross alt min siste kamp, sier 33-åringen.

– Har du bestemt deg for å legge opp igjen?

– Ja, svarer «Folke» som når han ikke har pappaperm kjører hjullaster på Titan. Ottersten på sin side er matte- og gymlærer på Borge ungdomsskole, men ingen av de to ser ut til å lide av alenetiden med de små.

Erter hverandre opp

– Mellom slagene får vi tid til å erte hverandre litt opp foran finalen. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har blitt så gammel at det blir kjedelig å spille hverdagskampene. Det er toppkampene og ikke minst en slik finale som på mandag som tenner meg ekstra, sier Ottersten.

Kommentarer til denne saken