Gå til sidens hovedinnhold

Ingen er tjent med Viken – utenom en og annen velferdsprofitør

Rødt svarer Senior Norge Østfold: Dere har glemt å spørre oss, det er helt i orden. Med dette bekrefter vi at Rødt ønsker å legge ned Viken.

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi leste innlegget i Fredriksstad Blad 7. april med stor interesse. Senior Norge Østfold har tatt en runde til stortingspartiene med en forespørsel om hva de mener om Viken og hvorvidt de aktuelle partiene ønsker å reversere fylket tilbake til Østfold, Akershus og Buskerud.

Senior Norge Østfold har glemt å spørre oss i partiet Rødt hva vi mener. Det er helt i orden, vi er et forholdsvis nytt parti og er inne i vår første periode på Stortinget.

Med dette bekrefter vi at Rødt ønsker å legge ned Viken og gjenopprette de gamle fylkene Østfold, Akershus og Buskerud.

Vi mener det er viktig å gjøre avstanden mellom folket og beslutningstagerne mindre, vi mener at Viken er en helt unaturlig, og unødvendig stor, «konstruksjon» som går helt fra Halden til Hemsedal. Ingen er tjent med disse sammenslåingene, utenom en og annen velferdsprofitør som kan få større marked.

Etter valget til høsten vil Rødt helt klart jobbe for en reversering av denne regionreformen som neppe noen andre enn den innerste sirkel på Høyres kontor egentlig mener er en god idé.

Kommentarer til denne saken