Ny triumf til lokal bokser: – Ingar er en bokser med krutt i votten!

TUNGE SLAG: Ingar Olsen (til høyre) fikk inn mange tunge slag mot kroppen på sine motstandere sist helg. Foto: Privat

TUNGE SLAG: Ingar Olsen (til høyre) fikk inn mange tunge slag mot kroppen på sine motstandere sist helg. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingar Olsen (28) fra Fredrikstad viste et skikkelig fighterinstinkt, da han i helgen ble norgesmester. Nå legger treneren en slagplan for bokserens videre karrièren.

DEL

Det var under NM for nybegynnere i Trondheim at utøveren fra Fredrikstad Bokseklubb virkelig fikk vist frem sitt potensial i ringen.

– Ingar er voksen i hodet, samt har en voldsom kondisjon. Han har en vinnervilje, og ikke minst er han en bokser med krutt i votten, sier trener Atle Martinsen imponert.

Er ubeseiret

Den tidligere storbokseren har tidligere stått i ringhjørnet for mange lokale boksere, men i motsetning til de fleste begynte Ingar med sporten i voksen alder.

– Ingar spilte tidligere fotball, men måtte gi seg etter en skade. Nå har han valgt å gi boksingen en sjanse, og så langt har han solide resultater å vise til. Han har gått seks kamper, og står bokført med seks seirer. Nå står større oppgaver for tur, mener Martinsen.

Tok telling

I Trondheim stilte Ingar Olsen i 81 kilosklassen, hvor Glenn Bokn fra Horten var motstander i semifinalen.

– Ingar fikk inn mange sugende slag mot kroppen, og motstanderen måtte ta telling tre ganger. Det er ganske unormalt i amatørboksing, slår Martinsen fast om kampen som ble avbrutt i andre runde. I finalen sto Per Erik A. Pedersen fra IMÅS for tur. Motstanderen fra Grimstad fikk også føle på Ingars tunge slag.

– I første runde måtte Pedersen ta to tellinger, hvor han ble reddet av gongongen. Kampen endte med 6–0 seier på poeng til Ingar, så det var et velfortjent mesterskap han tok hjem, sier Martinsen imponert.

Satser mot senior-NM

– Vi har blitt enige om å se to-tre år frem i tid. I oktober er det meningen at Ingar skal delta i et større stevne i Göteborg, før senior-NM er målet neste år. Ambisjonene er å ta en pallplass i senior-NM først, før vi om to år skal vinne hele NM. Ingar har alle muligheter for å lykkes, sier Martinsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags