Ikke særlig sympatisk av Fredriksstad Blad om tingrettene

Fredrikstad tingrett: –  en sammenslått tingrett ville representere om lag 50 arbeidsplasser, men det var ikke bestemt at denne skulle lokaliseres i Fredrikstad, skriver Myhrvold.

Fredrikstad tingrett: – en sammenslått tingrett ville representere om lag 50 arbeidsplasser, men det var ikke bestemt at denne skulle lokaliseres i Fredrikstad, skriver Myhrvold. Foto:

Av

– Det er lov å drømme om nye arbeidsplasser til Fredrikstad, men å forskuttere 50 arbeidsplasser på bekostning av de andre Østfold-byene er ikke særlig sympatisk, skriver Ole André Myhrvold.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tingretten i Fredrikstad er reddet etter at stortingsflertallet stopper sammenslåinga av tingrettene i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg og Halden. Fredriksstad Blad velger derimot å påstå at undertegnede sammen med resten av stortingsflertallet torpederer 50 statlige arbeidsplasser. Det er lov å drømme om nye arbeidsplasser til Fredrikstad, men å forskuttere 50 arbeidsplasser på bekostning av de andre Østfold-byene er ikke særlig sympatisk. Det er rett at en sammenslått tingrett ville representere om lag 50 arbeidsplasser, men det var ikke bestemt at denne skulle lokaliseres i Fredrikstad. Tvert om var drakampen om lokaliseringen allerede godt i gang.

For Senterpartiet handler nærhet til domstolene om rettssikkerhet, tjenester og arbeidsplasser. Domstolene her i landet nyter høy tillit, og det er en styrke at domstolene har lokal tilknytning i sine regioner. Blir domstolene et fremmedelement, blir tilliten fort mindre.

Større fagmiljøer og fleksibilitet har vært et hovedargument for sammenslåing, men sammenslåing er ikke nødvendig for å oppnå dette. Det er i dag fullt mulig å utnytte domstolloven for å dele dommerressurser for enkeltsaker eller perioder, for eksempel ved overkapasitet eller inhabilitet.

Jeg er glad for at byene langs kysten i Østfold får beholde sine tingretter, på samme måte som Heggen og Frøland tingrett består på Mysen. Dette er altså ingen torpedering av 50 statlige arbeidsplasser slik Fredriksstad Blad fremstilte det som, tvert om vil dette bidra til å opprettholde de statlige arbeidsplassene som finnes, og ikke minst de private kompetansearbeidsplassene som en tingrett fører med seg i form av advokatkontorer og andre juridiske miljøer.

Så kan jeg love at jeg skal forsette å jobbe for å opprettholde de arbeidsplassene vi har, og heie på enhver ny reell arbeidsplass til Fredrikstad og Østfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken