Gå til sidens hovedinnhold

Ikke pitbull, Jacobsen. Border collie

Artikkelen er over 1 år gammel

Høyres gruppeleder Truls Velgaard avviser FB-redaktørens utfordring om å konfrontere Arbeiderpartiet lik en pitbull. – Arbeiderpartiets svikt i saken om Onsøyheimen er at vi er havnet i en situasjon hvor det er blitt nødvendig å gi dispensasjon.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FBs Jon Jacobsen forteller sine lesere at han ønsker et mer pitbull-aktig Høyre. Høyre må konfrontere Arbeiderpartiet mer aggressivt. Gjerne det. Men Jacobsens eksempler er ikke spesielt velvalgte.

Den som leser FB-redaktørens kommentar kan sitte igjen med et inntrykk av at Jacobsen i saken om nytt sykehjem på Gressvik ikke helt har fulgt med i timen. Høyres poeng har ikke vært at Ap tar for lett på lovverket. Vårt poeng er at de tar for lett på styringen av kommunen.

Arbeiderpartiet har lagt seg til en styringsform hvor de overlater det meste til kommunedirektøren og kommunens administrasjon. Det kan være smart, for når ting går bra soler de seg i glansen og viser frem hvor fint det er med Arbeiderpartiets ledelse. Når ting går skeis, så er det gjerne kommunedirektørens ansvar. Vi vil sikkert få høre mye om det etter hvert som sykehjemsprosjektet på Gressvik nå skal gå sin skjeve gang.

Problemet er at vi har havnet i en situasjon hvor det er blitt nødvendig med dispensasjoner. Det sitter ordføreren og den politiske ledelsen med et tungt ansvar for.

Arbeiderpartiets svikt i denne saken dreier seg ikke om at det gis dispensasjon til bygging av sykehjemmet. Problemet er at vi er havnet i en situasjon hvor det er blitt nødvendig å gi dispensasjon. Som ordførerkandidat var Jon-Ivar Nygård i valgkampen på byggetomten på Gressvik og garanterte rask oppstart av bygging av nytt sykehjem. Han burde i stedet brukt tiden sin på rådhuset for å sjekke status i byggesaksbehandlingen.

Der er problemet, Jacobsen: Ikke at det ble gitt dispensasjon, når saken først sto som den sto. Men at vi som kommune er havnet i en situasjon hvor det er blitt nødvendig med dispensasjoner. Det sitter ordføreren og den politiske ledelsen med et tungt ansvar for.

Jacobsen ønsker seg en pitbull. Jeg liker ikke slike skapninger, verken på gaten eller i politikken. Men gi meg gjerne en border collie! Den er munter og glad og glefser ikke først og fremst for sin egen del, men for å beskytte flokken. Og i viktige spørsmål er den enestående flink til å se det store bildet.

Kommentarer til denne saken