Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kneble ytringsfriheten i islamdebatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Roy Kristiansen: – For å komme videre må man ikke kneble ytringsfriheten og «pleie» disse nye uttrykkene hatretorikk, hverdagsrasisme eller hatkriminalitet som misbrukes i mange tilfeller.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Vi så at tre muslimske kvinner i moskeen som ble terror-rammet i Oslo ikke ville håndhilse på kronprinsen ved hans besøk. Også tre imamer ble intervjuet uten at de snakket norsk, noe Jan Tore Sanner presiserte i de nye reglene for norskopplæring. Andre vil ikke vise ørene på passfoto! Hva slags folkeskikk er dette? Dette er jo helt elementært uansett kultur og religion.

Samtidig observerer jeg at flere muslimske kvinner har tatoveringer både på underarmer og fingrer; så kan man spørre om dette er forenlig med en kvinneundertrykkende religion? For å komme videre må man ikke kneble ytringsfriheten og «pleie» disse nye uttrykkene hatretorikk, hverdagsrasisme eller hatkriminalitet som misbrukes i mange tilfeller.

Normalt oppegående mennesker går ikke rundt og hater hverandre, men man må ha lov til å ha meninger eller være kritisk til urettferdigheter eller når etnisk norske føler seg diskriminert i forhold til de goder mange innvandrere får med blant annet tildeling av nyoppførte boliger, mens det er mangel på sykehjemsplasser. Se bare hvordan man behandler våre gamle og syke, hvor FB nettopp nevneren dame på 91 år som måtte vente ti timer i kø på Kalnes!

Og Dagsrevyen forrige torsdag har samtidig et intervju med en voksen kvinne som har blitt lam etter et fall, men ikke hjelpeløs, og i samtale med Sylvi Listhaug sier hun at kampen for å få den hjelp hun trenger er verre enn sykdommen pga byråkratiet.

Man må begynne å stille spørsmål ved en religion som praktiserer tvangsekteskap, æresdrap, sender barn på koranskoler, og hvor kvinner ikke får bestemme over eget liv, sitt kjærlighetsliv, og som må tildekkes. Er det så rart at integrering ikke fungerer tilfredstillende? Hvorfor ikke heller konvertere til en religion som kan gi større frihet og slippe «tvangstrøyer»? Men dessverre er jo så altfor mange mennesker avhengig av en religion for å ha det bra med seg selv.

Kommentarer til denne saken