Gå til sidens hovedinnhold

Ikke behov for boliger på Galoppen

Artikkelen er over 1 år gammel

Galoppen bør bevares som et grønt område, skriver Truls Velgaard, gruppeleder i Høyre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I den nye arealplanen går Arbeiderpartiet inn for at det skal bygges boliger på Galoppen på Gressvik. Etter Høyres syn er det ikke behov for boligbygging der. Fredrikstad har ingen mangel på boligtomter. Galoppen bør bevares som et grønt område.
Fortetting er trenden i dagens arealplanlegging. Det har mye bra ved seg. Men det betyr ikke at det dermed er riktig å fortette alltid og overalt.

Når det gjelder byområdet så har arealplanen lagt opp til streng regulering av parkområder. Det er flott. Høyre ønsker å bevare eksisterende parker, og også bygge ut nye. Men vi trenger grøntområder overalt i kommunen, og selvfølgelig også på Gressvik.
Vi merker oss at lokalsamfunnsutvalget på Gressvik – og også en lokal aksjonsgruppe – har gått sterkt ut mot planene om boliger på Galoppen. Høyre støtter dette. I bystyret senere denne måneden vil vi sammen med våre samarbeidspartier Kristelig Folkeparti og Venstre fremme forslag om at Galoppen bevares som et friområde

Kommentarer til denne saken