Hvem vinner Idrettsprisen? - dette er de tre nominerte

Nominert: Grace Bullen er nominert til årets Idrettspris.

Nominert: Grace Bullen er nominert til årets Idrettspris.

Artikkelen er over 2 år gammel

Madelene Rubinstein (22), Grace Bullen (20) og Fredrikstad Ballklubb er nominert til Idrettsprisen som deles ut under Frederikprisen på City Scene.

DEL

Fredrikprisen arrangeres i år for 27. gang. Totalt skal det deles ut åtte priser og stipender.

Judoutøver Madelen Rubinstein, bryteesset Grace Bullen og Fredrikstad Ballklubb er nominert til Idrettsprisen.

Ble første norske på ni år

Madelen Rubinstein har satt livet utenom judoen på vent for å oppnå OL-drømmen. Den norske judostjernen tilbragte i 2017 over 200 dager i utlandet, hvor bonusen kom i form av en seier i World Cup i Serbia. 22-åringen ble dermed den første norske vinner av et World Cup.- stevne siden Martin Thiblin som vant i 2008. Ingen kvinnelig norsk judoutøver hadde vært i en finale siden 2006.

– Jeg kan endelig se tilbake på ett år der jeg ikke har vært utsatt for skader, sa Rubinstein i et intervju med Fredriksstad Blad i november.

I tillegg til judokarrieren er Rubinstein i ferd med å ta  en bachelor ved Høyskolen i Halden innen økonomi og administrasjon. Fra før av har hun en bachelor som maskiningeniør.

Fullførte EM-trippelen

2017 ble en opptur også for venninnen Grace Bullen. Hun startet året med å vinne Kongepokalen på hjemmebane i Kongstenhallen. Året fortsatte med VM-bronse i junior-VM i Tampere, samt at hun sikret seg sitt tredje strake EM-gull for juniorer i tyske Dortmund. Den største prestasjonen kom kanskje likevel i mai, da hun vant sitt aller første senior-EM etter å ha beseiret Cherdivara Esanu i finalen. Selv mener Bullen det har vært et «helt ok» år for hennes del.

– Jeg har nok ikke helt knekt mesterskapskoden, og håper på å utvikle meg videre i 2018, sier Bullen som nylig flyttet til USA.

Nylig var Bullen nominert i kategorien Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen på Hamar. Marit Bjørgen stakk av med prisen.

Skapt glede og entusiasme

Med opprykket i boks var FBK tilbake i det øverste håndballselskapet. Med den karismatiske svenske bamsen Christer Karlsson ved roret sikret klubben opprykket på våren. Comebacket i eliteserien kunne ikke startet bedre. Med seier over Larvik i åpningskampen så fortsette laget å levere varene. Karlsson meldte før jul at han ønsket å fratre etter sesongen som trener, men gjorde i januar kuvending. Nå blir han med på den videre oppturen.

Jentene har i høst skapt begestring i håndball-Fredrikstad og flere ganger samlet et stort publikum i Kongstenhallen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags