Klaus Hagerup døde 20. desember, 72 år gammel. Han gikk bort etter lengre tids sykdom.

– Norge har mistet en av sine aller mest folkekjære forfattere. Bøkene for barn og ungdom er like mye lest av voksne mennesker som av unge, noe som i stor grad skyldes Hagerups egenartede blanding av sprudlende fabulering og dypt alvor, sa Mads Nygaard, forlegger i Aschehoug, til NTB.

Biskopen leder begravelsen

I dag skal Klaus Hagerup bisettes i Fredrikstad domkirke. Det er biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, som skal forrette. Sommerfeldt og Hagerup har gjennom årene truffet hverandre ved flere avdelinger og var bekjente, ifølge Borg bispedømmekontor.

Hagerup var forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller, og har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationaltheatret. Han var dessuten med på opprettelsen av Hålogaland Teater.

– Han ga oss latter og gråt, han synes barnelitteratur og voksenlitteratur var like viktig og det var like stas med fagbøker som romaner, men i dag gikk Klaus Hagerup bort. Fryktelig trist for både de rundt han og for alle oss andre. Men takk for alt du ga oss, skrev kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande på Twitter da dødsbudskapet ble kjent.

Klaus Hagerup etterlater seg kone, Bibbi Børresen, og døtrene Hanne og Hilde Hagerup.