Der ser det allerede ut som en butikk. Alt av skilt, reoler, frysere og kjøler er på plass. Flesteparten av de omkring 10.000 forskjellige vareslagene også.

Avsluttet på Gressvik

– De neste dagene får vi ferskvarer og frukt. Da fylles også frysediskene opp, sier Moholt som har lang erfaring fra Coop Extra.

44-åringen venter mye kunder innom åpningsdagen torsdag 21. september. Men det blir neppe som da han som butikksjef tidligere i år stengte Coop Extra på Gressvik.

– Siste åpningsdag ble butikken tømt. Lange køer og en ventetid på 2–3 timer for å betale. Slik blir det ikke her. Er det kø i kassa, går du bare til én av de fire selvbetjente kassene, sier han.

Erfarne ansatte

Og om det skulle bli kø i den ene kassa de første ukene, skyldes det i hvert fall ikke nyansatte under opplæring.

– De 15 som har fått jobb her, har alle erfaring fra Coop-systemet tidligere. Fra andre butikker. Så alle er godt kjent med både varer, rutiner og kasser, forsikrer han.

Etter at Coop Extra på Gressvik var historie i denne omgang (den gjenåpner i nytt bygg sommeren 2025) jobbet Moholt på i Coop -butikken i Torsnes, før han satte i gang på Ørebekk 20. august.

Butikken her får et større vareutvalg, med blant annet hyller med Lego, bilrekvisita og turutstyr.

Kan bli fire matbutikker i samme kryss

Nærmeste konkurrent er Extra-butikken i Pancoveien (som fortsatt har leieavtale i noen år til).

Og rett over veien for denne butikken er byggingen av en ny Rema 1000-butikk i gang. Den skal erstatte Rema-butikken i på Storveien på Ørebekk. Det er foreløpig usikkert når den nye Rema-butikken er klar til åpning.

I tillegg har Kiwi-kjeden planer om å sette opp en rundt 1.300 kvadratmeter stor Kiwi-butikk i Pancoveien 30 – mellom den nye Rema-butikken og dagens Extra-butikk.

Og i tillegg kommer ny Coop Extra på Gressvik Torg om to år.

– Vi lever godt med konkurranse, er Tore Moholts kommentar.

Europris åpner tirsdag

Vegg i vegg med Moholts nye butikk, åpner Europris en ny butikk allerede tirsdag 19. september.

2. september var Europris-butikken i Pancoveien historie. Der skal Salatmesteren inn.

Nå jobber butikksjef Alaa Saeed (38) og alle andre med å få butikken ferdig til åpning.

– Den nye butikken blir bare 50 kvadratmeter større enn den gamle, men med bedre løsninger, mener Saeed. Her blir de to kasser – akkurat som i den butikken som nå har stengt.

Sky Fitness nummer fire i Fredrikstad

I andre etasje over Europris og Coop Extra åpner Sky Fitness sitt fjerde treningssenter i Fredrikstad lørdag 14. oktober.

I en pressemelding sier administrerende direktør i SKY Fitness AS, Kenneth C. Edvardsen, at «innmeldingen har nettopp åpnet og er, målt over samme tid, en av våre mest populære lanseringer noensinne».