Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor ta elsparkesyklene når det er mange andre hindringer det bør ryddes opp i?

Artikkelen er over 1 år gammel

«Å henge ut disse nyankomne, er for tamt når det også bør ryddes opp i hodeløse og hensynsløse parkeringer med alle «gamle» kjøretøy.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det hauses opp med kritikk mot elsparkesykler som blir parkert/kastet over alt. Det er også opprettet Facebook-grupper som vil hindre disse «nymotens kjøredoninger» som faktisk klassifiseres som sykkel uten «spark».

Men hva med å komme de «tradisjonelle» passasjehindringer i by/nærmiljø litt sånn til streken. Disse er fremdeles her, elsparkesykkelen har bare overtatt fokuset. Skilting/annonsebukker som ikke er til allmenn informasjon, sykler og barnevogner, biler; ja det er mange ting som enten holdningsløst eller tankeløst parkeres litt her og der, selv om noen plasser er markert med hold passasjen fri.

Ledeskinner for svaksynte i gater og torg blir gjerne sperret av skiltbukker eller et serveringsbord med stoler, noe som kan være til hinder både for funksjonsfriske og dem med bevegelseshandikapp. Biler parkert i sykkelstier med blinklys på for å handle i kiosken, eller hindrer veier for kortere eller lengre ærend

Les også

Sparkesyklene splitter folket – de unge ønsker dem velkommen, men de gamle sier klart nei

Nei, elsparkesykkelen er for de komfortsøkende med flere elektriske kjøretøy som har kommet i bybildet verden rundt, men å henge ut disse nå som de er nyankomne, er for tamt når det også bør ryddes opp i hodeløse og hensynsløse parkeringer med alle «gamle» kjøretøy.

Til den tradisjonelle syklisten som bruker de oppmerkede sykkelstier i bybildet, og bruker de utplasserte sykkelparkeringsstativer av forskjellige utseender – takk skal dere ha, selv om en bil kan tvinge dere ut i gata eller opp på fortauet når bilisten ikke har bedre vett.

Les også

Hva gjør vi med elsparkesyklene i Fredrikstad sentrum?

Kommentarer til denne saken