Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor så forvirrende og tungvint på innfartsparkeringen?

Artikkelen er over 1 år gammel

NAF Fredrikstad mener innfartsparkeringene til Fredrikstad er lite brukervennlige. – Du må registrere deg på app eller ringe til vakttelefon. Hva er hensikten?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

NAF avd. Fredrikstad og Omegn vil gi all honnør til Fredrikstad kommune for at de fikk på plass det meste av innfartsparkeringer innen innføringen av bomringen rundt Fredrikstad i høst.

Imidlertid er det noen «skjær i sjøen» for at dette skal fungerer optimalt. Innfartsparkeringer er ikke avgiftsbelagt, men hvorfor i all verden skal man da gjøre det så forvirrende og tungvint å parkere. Underskilt sier at man i tillegg til at det er tidsbegrenset parkering (forbudt å parkere mellom klokken 00 og 04), må man registrere seg på app eller med innringing til vakttelefon. Dette skal skje bare ved ankomst, ikke når man forlater stedet. Vi spør: Hva er hensikten.

Man gjør det her påkrevet at alle som skal parkere her, enten må ha eller må laste ned Fredrikstad P-appen eller i hvert fall ha med seg en mobiltelefon. Dette blir for oss uforståelig. Flere enn oss har vi sett «klø seg i hodet» når man skal lese seg igjennom 28 linjers informasjonsskilt. Vi skjønner at man skulle kunne være redd for at noen skulle sette fra seg bilen lengre enn én dag, men det har man jo allerede sikret seg med at man ikke kan stå parkert mellom klokken 00 og 04. På innfartsparkeringen på Skåra har man gjort det enkelt med et P-skilt med underskilt; parkering forbudt over 48 timer. I den grad man kan kalle Gressvik fergested for innfartsparkering, er det ikke noen begrensninger. Gressvik Torg, derimot, har fått en annen tilnærming med maksimalt 12 timers parkering og påbud om P-ur som man legger i kjøretøyets vindu med ankomsttid.

Vi trenger en opprydning slik at det er enkelt og forståelig å kunne parkere på innfartsparkering.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.