Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan ser veien videre ut for FBK etter måneder med sportslig karantene?

Artikkelen er over 1 år gammel

En hardt presset Fredrikstad Ballklubb frir til samarbeidspartnere: – FBK har hatt et år med flere økonomiske utfordringer. I tillegg til korona-krisen fikk vi store deler av høstsesongen ødelagt grunnet flomskader på vår hjemmearena Kongstenhallen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nedstengning av idrett på alle plan er et av de nødvendige tiltak som er gjort for å begrense spredning av korona. For oss som driver toppidrett er det fullt ut forståelig, men samtidig er det vårt ansvar at vi nå begynner å se på hvilke virkninger dette har for vår idrett og vår klubb på kort og lang sikt.

FBK står sammen

Alle våre profesjonelle spillere og trenere er permitterte. Vi har imidlertid et håp om at vi skal komme i gang innen rimelig tid. Spillere, trenere og vi som administrerer er fulle av pågangsmot. Vi ser med forventning frem til seriestart en gang i løpet av høsten.

Vi i styret er full av beundring for hvordan jentene har håndtert det som har blitt en lengre pause fra idretten. De holder sammen, ler sammen, depper litt sammen og tar seg av hverandre. En fin gjeng!

Økonomien bekymrer

En av styrets største bekymringer er hvordan vårt lokale og regionale næringsliv har blitt påvirket av den pågående situasjonen. Både fordi vi bryr oss om våre samarbeidspartnere, men også fordi vi er avhengig av næringslivet for å kunne eksistere som klubb på det nivået vi gjør. De siste års gode plasseringer i serie, cup og europacupspill, ville ikke ha vært mulig uten næringslivets støtte. Det ville heller ikke vært mulig, som i siste sesong, å ha åtte landslagsspillere på yngre landslag.

FBK har hatt et år med flere økonomiske utfordringer. I tillegg til korona-krisen fikk vi store deler av høstsesongen ødelagt grunnet flomskader på vår hjemmearena Kongstenhallen. Dette resulterte i et tap på flere hundre tusen kroner. Vi har i tillegg måttet avlyse vår håndballcamp for yngre spillere to ganger i løpet av det siste halve året grunnet flomskadene og korona-situasjonen. Hvilket også har betydd store inntektstap. Vi søkte halleier Fredrikstad kommune om å få kompensert noe av dette, men fikk avslag.

Så langt har heller ikke kompensasjonsordningene ment for idretten under korona-krisen gitt oss nevneverdig økonomisk støtte.

Blir du med?

Nå begynner vi samtaler med våre samarbeidspartnere for neste sesong. Vi forstår at store deler av næringslivet har sine egne utfordringer. Håpet er at man likevel ser nytten og gleden i å ha det unike håndballmiljøet FBK representerer, som sin partner fremover.

Vi driver «bare» med idrett. Denne idretten betyr imidlertid så mye for så mange. Derfor skal vi få det til!

Les også

– Vi har havnet i en ekstremt kritisk situasjon

Les også

Derfor valgte keeperkometen å bli

Kommentarer til denne saken