Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan sentrumsarrangement kan støtte vekst og utvikling i Fredrikstad

«Riktig deling av disse arrangementene ville støtte vekst i sentrum og en bedre mulighet for å oppleve liv på begge sider.» 

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For noen dager siden opplevde jeg et fint kulturelt arrangement i sentrum. En blanding av musikk, sang og forskjellige kiosker og boder ble plassert tett til hverandre. Det var hyggelig å oppleve de forskjellige aktivitetene.

Men det er to viktige ting vi ikke bør glemme. For det første at sentrum er langt mer enn det som er ved torvet, det også området på andre siden av brua. Det blir feil å glemme at begge sider må få samme mulighet når slike arrangementer blir planlagt. Det er ikke riktig å sette så mange kiosker og boder så tett til hverandre og la den andre siden ligge tom og stille.

Jeg gikk over brua for oppleve dette, og så at det var en merkelig kontrast. Musikk, folkeansamlinger av forskjellige grupper og typer, sittesteder fulle av brukere, barn som lekte, folk som sto i kø foran restauranter, turister som fylte gatene og de som var nysgjerrige på å oppleve Fredrikstad sentrum og alt som skjedde. Jeg opplevde at mange turister stoppet meg og ville finne adresser og steder.

Men vi har større dimensjoner for sentrum, og riktig deling av disse arrangementene ville støtte vekst i sentrum og en bedre mulighet for å oppleve liv på begge sider.

Det andre punket er at Fredrikstad kan få flere nye, skapende og interessante arrangementer som har forskjellige temaer og som kan trekke varierte grupper av befolkningen i tillegg til turister fra andre byer. Her blir det mulig å blande kulturelle arrangementer med kiosker og næringsaktiviteter som en del av disse arrangementene. En slik blanding vil gi Fredrikstad store muligheter for å trekke brukere og reklamere for kommunens næring på en ny måte.

Kommentarer til denne saken