Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan hedrer vi våre forfedre?

«Jeg er redd forslaget om å hedre Katti Anker Møller på Kråkerøy kommer fra en gruppe som absolutt skal ha forslaget sitt gjennomført – uansett sted.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forslaget om å hedre Katti Anker Møller med en gressplen virker tilfeldig. Hvor er 8. marskomitéens engasjement for de andre kvinnene?

Jeg er redd forslaget om å hedre Katti Anker Møller på Kråkerøy ikke ligger forankret i flertallet av byens befolkning, men at det kommer fra en gruppe som absolutt skal ha forslaget sitt gjennomført – uansett sted.

Hva er hensikten med å kalle opp steder etter avdøde personer? Vi vil hedre våre forfedre. Ja, og de bør virkelig hedres, både kvinner og menn som har gjort en ekstra innsats for samfunnet vårt. Men når vi skal hedre og respektere denne innsatsen bør vi tenke nøye gjennom hvordan vi kan fremme vedkommende best mulig. Katti Anker har fått sin plass foran biblioteket. Mange ville si at det er en stor heder i seg selv.

Les også

Nå kan denne parken få nytt navn

Neste gang det skal fremmes noen, gjerne kvinner, bør det være på en plass man kan relatere vedkommende til. En gressplen på Kråkerøy virker som et ganske tilfeldig valg. Kråkerøy har flere kvinner som har gjort en innsats som dette lokalsamfunnet gjerne vil hedre.

Det bør nedsettes en tverrpolitisk komité som skal ta for seg innspill om heder til enkeltpersoner, og etterhvert som byen får sin nye bebyggelse kan disse ferdigbehandlede forslagene ligge klare.

Kommunearkivet laget et hefte i 2013 i forbindelse med at det var 100 år siden kvinnene fikk stemmerett. Der finner vi 16 kvinnenavn og en flott redegjørelse om hver enkeltes innsats. Er det ikke på tide de får heder?

Les også

Symbolpolitikk på jordet

Kommentarer til denne saken