Gå til sidens hovedinnhold

Hvor skal bobiler gjøre av seg på Hvaler?

«Det hadde  vært hyggelig om kommunen tok noen enkle kortsiktige grep før sommeren, nettopp for å hindre at det igjen oppstår tilstander tilsvarende dem vi hadde i fjor.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler er et populært sted, nå også for bobiler. Bobil salget har økt betydelig, og det kommer sikkert fortsatt til å øke, noe som medfører utfordringer. Spørsmålet er bare; hvor skal de gjøre av seg?

Sommeren nærmer seg, og de første bobilene var på plass i Vikerhavn allerede i januar.

Politikerne er ikke enige om hvor de skal være, og man kan godt forstå at de har en utfordring. Men slik det var i Vikerhavn i fjor sommer, må unngås, og her må kommunen prøve å finne en midlertidig løsning! Det kan da ikke være slik at tilsvarende kaos skal oppleves også i år?

De første bobilene som kom hit for noen år siden og oppdaget Vikerhavn, har sikkert fortalt dette videre til andre bobil eiere? Derfor blir det bare flere og flere bobiler for hvert år, og veien ned til Vikerhavn har heller ikke blitt noe bredere.

Ser at det er politikere som lurer på hvorfor det ikke kan være bobiler i Vikerhavn. Av fasiliteter finnes det kun to stykker utetoaletter, og de benyttes flittig, men hvem er det som holder dem rene og i orden? Kan det hende at tømming av tanker fra bobilen finner veien andre steder en dit det er ønskelig?

Les også

Vikerhavn ber om å få slippe bobil-parkering – Hvaler skal lage ny plan

Hva med brannsikkerheten når bortimot 20 bobiler blir plassert på et så lite område? Korona utfordringen kommer i tillegg. Det er heller ingen oppmerking for hvor bobilene kan plasseres, kun en automat hvor de betaler parkeringsavgift.

Og hvor trangt kan det bli før man tråkker gjennom forteltet for å komme til friluftsområdet og nasjonalparken? Også søppelcontaineren fylles raskt opp, og når gummiklaffen ikke lukkes ordentlig i innkastet, synes dette godt i terrenget.

Det hadde vært hyggelig om kommunen tok noen enkle kortsiktige grep før sommeren, nettopp for å hindre at det igjen oppstår tilstander tilsvarende dem vi hadde i fjor.

Dette bare ment som et positivt forslag, nettopp for å tilrettelegge og gjøre det litt mer hyggelig for alle parter inntil politikerne får bestemt seg.

Les også

Kutter ut på Skipstadsand i sommer – bobilene må dra til Fredrikstad for å tømme toalett-tanken

Kommentarer til denne saken