Kjenner at jeg må ha ut litt frustrasjon. Erna Solberg la ut på sin Facebook-side et innlegg om at vi nordmenn har trukket vinnerloddet om at vi er født i Norge, der det visstnok står et fabelaktig sikkerhetsnett klar for oss når vi blir syke, funksjonshemmet og gamle. Om det var NAV hun mente, tror jeg hun lever på en litt annen planet enn folk flest.

Jeg personlig hadde ingen anelse om hvor ille det har blitt før jeg nå har fått se og kjenne på det. Syke mennesker som får avslag gang på gang på AAP, dagpenger og økonomisk støtte til å leve av. For de er jo helt friske, må vi jo forstå. Unge uføre som har blitt fratatt ganske mye penger pr. år, pytt pytt, det gjør da ingenting. Alvorlige sykdommer som inntil for et par år siden ga grunnlag for iallfall en test av restarbeidsevne, nei de menneskene er nå så friske at de kan jobbe med livet som innsats!

Og de psykisk syke, ved juletider var det jo ikke grenser for hvor mye hjelp det var å få. Psykisk sykdom blir det nok enda mer av når folk må selge hus og hjem, for dette skjer hver dag nå, vi kan jo ikke sulte heller.

Og oppe i alt dette, hvor er media? Trodde faktisk at de skulle være på folkets side, men der er det ganske stille. Partiet for folk flest var jo med på alle disse innstrammingene, husk det alle sammen! De som ennå har råd, må ta advokat for å få hjelp til og leve et verdig liv. Sånn vil vi vel ikke ha det?

Noe er forferdelig feil, tydeligvis en villet politikk. Syke mennesker orker ikke og ta opp kampen, derfor er det viktig at vi andre står på, og husk: Dette kan ramme oss alle.

Les også

Jeg gråter før jeg besøker mamma på sykehjemmet og jeg gråter på hjemveien