Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken posisjon vil ØIT og Kulturhusene ta i Viken?

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvilke scener har vi og hva mangler vi? Hvilke ambisjoner har de store scenen og hvilken rolle vil de ta i det nye fylket?, spør Desirèe Ulvestad-Grandahl før årets første Kulturmølje.

Innsendt

På årets første Kulturmølje inviteres det til «sofaprek » om distriktets scener i nedre Glommaregionen og Viken. Hvilke scener har vi og hva mangler vi? Hvilke ambisjoner har de store scenen og hvilken rolle vil de ta i det nye fylket?

Debatterer scenene

En av debattene som har rast i de lokale mediene er valget av navn på Østfold Internasjonale Teater. Hvilke ambisjoner har de i Viken? Og vil de ønske seg et fast scenehus?

Valgte mellom 90 navneforslag – beholder Østfold i navnet

Flere har vært kritiske til navnevalget, og Scenekunstrådet har stilt spørsmål om visjonen i Fredriksstad Blad. Teatersjef Thomas Østgaard svarer at Østfold er internasjonalt. Sarpsborg Scene har pusset opp og 17. april 2020 inviterer de til festkonsert og åpning av nye Sarpsborg Scene – med orkestergrav og det hele. Blir dette «Østfolds» nye storscene? Blå Grotte er kommunens storstue i Fredrikstad. Hvilke visjoner har de for årene som kommer og hva tenker de om sin posisjon i Viken?

I «sofaen»

I «soafen» møter du Halvor Titlestad fra Sarpsborg Scene, Heidi Kulsli fra Blå Grotte og Thomas Østgaard som er teatersjef i Østfold Internasjonale Teater. Praten ledes som vanlig av Desirèe Ulvestad-Grandahl.

I tillegg vil Helga Johanne Størdal være kveldens DJ og spille sine favoritter. Mingling skal det også bli mulighet for.

Les også

Byggmester Håkon Hansen skal bygge sarpingenes nye storstue: – Vår største kontrakt noensinne

Populær «mølje»

Kulturmølje har blitt godt tatt i mot som en møteplass for alle som driver med kultur og de som liker kultur. Mange nye bekjentskaper har blitt inngått og inspirasjon har blitt mottatt. Vi har blitt kjent med mange spennende kulturfjes både i "sofaprek", som DJ og som underholdning.

Kulturmølje arrangeres av Tivolihaven Produksjoner og Litteraturhuset i Fredrikstad. Velkommen til mølja 27. februar kl. 19.00.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.