Eivind Borge ligger an til fire nye år – jubel på Frps valgvake

Fornøyd: Eivind N. Borge hadde all grunn til å smile etter valgresultatene på Hvaler var klare mandag kveld. (Foto: Joakim Simensen)

Fornøyd: Eivind N. Borge hadde all grunn til å smile etter valgresultatene på Hvaler var klare mandag kveld. (Foto: Joakim Simensen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ap er størst, men Frp er større enn Høyre. Dermed styrer Eivind N. Borge mot gjenvalg som ordfører på Hvaler.

DEL

- Fantastisk, utbryter alle når  Borge ankommer Fremskrittspartiets valgvake ved 23.30-tiden. Årets valgvake er hjemme hos Frp-topp Wiggo Sørlien  hvor Borge blir hyllet for nok et godt Frp-valg på Hvaler. Riktignok  litt tilbake fra valget for fire år siden, men 28.9 prosent er  heller ikke noe dårlig resultat.

Les alt om valget her

Når kun noen få stemmer gjenstår, ligger Ap an til å få sju representanter i kommunestyret, mens Frp ligger an til å få seks. Høyre på sin side ligger an til å få fem, mens Miljøpartiet De Grønne ser ut til å få én representant. Det samme gjør Senterpartiet og SV, mens Venstre ikke får noen.

Mister Høyres støtte?

Nå er det likevel ikke helt sikkert at Eivind N Borge  går inn i sin tredje periode som ordfører. Da stemmene var talt opp på rådhuset, ville nemlig ikke  Høyres Kim-Erik Ballovarre  gi noen garanti for at partiet hans støtter Borge som ordfører.

- Dette er ikke noen avgjørelse jeg kan ta alene. Frp har trukket seg ut av den borgerlige samarbeidsavtalen vi hadde, og  nå må vi begynne forfra, sier  Ballovarre til FB.  Han gratulerer samtidig Arbeiderpartiet med et godt valg. Arbeiderpartiet er nå igjen det største politiske partiet på Hvaler. 

Slik fordeler stemmene seg:

Ap 30,4 prosent (747 antall stemmer)

Frp 28,9  prosent (712)

Høyre 21,8 prosent (537)

Miljøpartiet De Grønne 5,4 prosent  (1358)

Senterpartiet 5,0 prosent  (123)

SV 5,2 prosent (129)

Venstre 2,0 prosent (51)

Blanke (22)

Video: Feiring for historiske Eivind

Ga en god indikasjon

På Fredriksstad Blads politiske temperaturmåling lørdag så det ut til at Høyre og Kim-Erik Ballovarre ville gjøre et brakvalg.

Etter forhåndsstemmene var talt opp, hadde Ballovarre fortsatt ikke gitt opp håpet om å bli ordfører, men han innså samtidig at det skulle holde hardt.

- Vi henger jo litt bak Frp. Det er vanskelig å nå opp hvis dette virkelig er en indikasjon på resultatet, sa Ballovarre før det endelige valgrresultatet.

Forhåndsstemmene viste seg å gi en god indikasjon på det endelige valgresultatet.

Ap med godt valg

Arbeiderpartiet gjorde et godt valg, men når ikke opp i kampen om ordførervervet  med støtte fra sine tradisjonelle samarbeidspartnere.

- Vårt mål er å øke fra seks til sju representanter i kommunestyret. Med de tallene vi ser nå vil vi kanskje klare det, vi ligger helt på grensen til å få inn en ekstra representant, sier Aps listetopp Mona Vauger til FB tidlig på kvelden. Utover kvelden viste det seg at  partiet nådde sitt mål. 

Får inn èn

Miljøpartiet De Grønne ser ut til å få inn én representant i kommunestyret, mens Venstre  ikke kommer inn. SV og Senterpartiet får også en representant hver i det nye kommunestyret.

Slik fordelte forhåndsstemmene seg

Arbeiderpartiet: 29,7 (140)

Fremskrittspartiet: 28,5 (134)

Høyre: 23,1 (109)

Miljøpartiet De Grønne: 5,3 (24)

Senterpartiet: 4,4 (21)

Sosialistisk venstreparti: 6,1 (29)

Venstre: 1,7 (8)

Blanke: 0,8 (4)

Artikkeltags