Gå til sidens hovedinnhold

Havnefestival nummer 18 på Skjærhalden i full gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag kveld gikk startskuddet for årets havnefestival på Skjærhalden. Arrangørene forventer 2.000-3.000 mennesker i havneområdet på lørdag.

– Båthavna er fullt belagt, alle plasser er booket på forhånd. I tillegg er det triatlon her. Det blir nok fort 2.000-3.000 rundt i området her på lørdag, sier festivalgeneral Steinar Øby i Lions Club Hvaler/Kirkeøy, som arrangerer festivalen.

Forventer «fullt hus»

Fredag kveld kunne han og et stort korps av medhjelpere åpne dørene til Skjærhalden havnefestival for 18. gang. Men det er først i dag at arrangørene forventer skikkelig folkekok. Øby regner med «fullt hus» når Ole-Ivars spiller opp i kveld.

– I fjor kom det 500 mennesker på konserten på lørdagskvelden. Vi forventer og håper at det skjer i år, også, sier Øby.

– Hvor mange er det plass til på festivalområdet?

– 501, ler Øby.

Han kan opplyse at det er flere enn det kjente, svenske dansebandet som skal i ilden med musikalske innslag på lørdag. På dagtid blir det besøk av Hvaler musikkorps. Og før Ole-Ivars entrer scenen, kommer Musehogget tradjazz-band for å spille.

– Vi satser på å ha noe for alle. Gjestene som kommer er fra 18 til 80 år, sier Øby.

Viktigste inntektskilde

Han legger ikke skjul på at festivalen er økonomisk veldig viktig for den lille Lions-klubben på Hvaler, og anslår at den ga et overskudd på rundt 200.000 kroner i fjor.

– Vi gjør dette av to grunner. For det første for å skaffe penger til det vi jobber for. Dette er vår aller viktigste inntektskilde, og alt vi får inn, blir delt ut igjen. For det andre ønsker vi å få litt liv i lokalmiljøet, sier Øby.

Lions Club Hvaler/Kirkeøy har for tiden 23 medlemmer, og engasjerer en rekke krefter i lokalmiljøet for å kunne arrangere havnefestivalen. Sanitetsforeningen er engasjert. Det samme er flere idrettslag. I tillegg er samboere og ektefeller til klubbmedlemmer på plass.

– Det blir ganske mange som er involvert, og det hadde ikke gått uten den hjelpen, sier Øby.

  • Les også:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.