Gå til sidens hovedinnhold

Mener flere steder må få «sommerfartsgrense» 

Artikkelen er over 6 år gammel

Den lokale Ap-toppen på Hvaler mener at egen sommerfartsgrense ved Siljeholmen, må føre til redusert fart flere steder.

Det er hytteeierne på Siljeholmen som har krevd lavere fartsgrense i sitt område  på sommeren. Rådmann Dag Willien Eriksen og  Statens vegvesen støtter nå  kravet. De vil innføre  egen sommerfartsgrense  som en prøveordning.

Hytteeierne  mener  området ved Stokken og Siljeholmen må regnes som tettbebygd område om sommeren.

LES OGSÅ: Hvaler-ordføreren om sommerfartsgrense

Nå  mener den lokale Ap-toppen Mona Vauger at utspillet bør få konsekvenser.

Ap-topp Mona Vauger skriver følgende  på Facebook:    

«Må si at jeg blir noe forundret over Statens vegvesen som vurderer å sette ned fartsgrensen på Siljeholmen, når politikerne på Hvaler gjennom mange år har kjempet for å få satt ned fartsgrensen der hvor skoleungene skal gå av og på bussen på Rød og på Skjelsbu uten at vi har fått gjennomslag. Hvis Siljeholmen får nedsatt sin fartsgrense, må vi igjen bruke dette på vektskåla for å få satt ned fartsgrensen på Rød og Skjelsbu! Jeg vil tro at hvis Siljeholmen får nedsatt fartsgrense, da MÅ statens vegvesen på nytt vurdere Rød og Skjelsbu.»

LES OGSÅ: Vil ha sommerfartsgrense forbi hyttefeltet

Hvaler-rådmannen og Statens vegvesen vil innføre 60 km sommerfartsgrense på Hvalerveien ved Siljeholmen. Hytteteeierne på Siljeholmen vil ha bilistene på Hvalerveien til å bremse kraftig. De mener 80 km er altfor høy fart forbi hytteområdet deres. Nå kommer både Statens vegvesen og rådmannen hyttefolket i møte.

– Er tettbebygd strøk

Hytteeierne på Siljeholmen har krevd 50 km på hele strekningen fra Kjøkøy til Ødegårdskilen i tiden 1. mai til 1. september, noe de har gjort med støtte fra både Trygg Trafikk og næringsdrivende i området.

Hytteeierne mener at området ved Siljeholmen og Stokken må regnes som tettbebygd strøk om sommeren, noe som de mener gjør at fartsgrensen må ned på 50 km.

Det har Statens veivesen konkludert med at blir en for stor endring.

– Det er i strid med regelverket å sette ned fartsgrensen permanent til 50 km eller 60 km, noe vi har vurdert flere ganger. Men etter en henvendelse fra Siljeholmen Vel har vi vurdert saken enda en gang og kommet til at vi kan gå for en forsøksordning med 60 km som sommerfartsgrense i et mindre område, skriver overingeniør Raymond B. Larsen i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Dette skiltet gir Fredrikstad-folk blaffen i

Behandles i kommunen

Han begrunner sommerfartsgrensen i området Siljeholmen/Stokken med at det er ekstraordinært mye virksomhet i området i ferietiden. Statens vegvesen ser for seg at sommerfartsgrensen skal gjelde i juni, juli og august.

I Hvaler kommune skal utvalget for samfunnsutvikling behandle saken denne uken.

Kommentarer til denne saken