Inne på utestedet «OMG» står det skrevet «livemusikk fem dager i uka» på en av veggene. Fredag var det Kate Gulbrandsen som underholdt gjestene.

Hun er mest kjent for «Mitt liv», sangen som representerte Norge i den internasjonale MGP-finalen i 1987. Mange husker hennes høytstående hår og blå paljettjakke.

– Nå kommer det en sang som jeg kan, sier hun fornøyd etter en time med ulike coverlåter. Alt fra «Sånne som oss» av Henning Kvitnes til «Jolene» av Dolly Parton.

– «Mitt liv» er en sang som har vært med meg. Lenge, fortsetter 50-åringen.

Bobilferie

Jørn Olavsen og Lise Bårli (50) fra Kongsberg er på bobilferie. Det var ifølge dem selv ikke stort annet som skjedde i byen. Olavsen fikk respekt for sangeren da hun sang med Robert Wells i Oslo Konserthus for syv år siden.

– Derfor blir det feil at folk ofte bare skal forbinde henne med MGP og høyt hår. Hun synger som en kule, sier han.

Olavsen var derimot ikke helt fornøyd etter konserten.

– Bass og trommer synes jeg gjør lite ut av seg. Han har fire strenger på bassen, men spiller bare på to av dem. Hun er hakket over kompet, lyder dommen.

Feiret bursdagen

Stian Pedersen fra Hvaler feiret bursdagen sin med livemusikk, og fikk sin egen bursdagssang fra Kate Gulbrandsen. Første halvdel av konserten fikk 24-åringen derimot ikke med seg.

– Vi fikk bare hørt en sang siden vi kom nå. «Jolene», forteller han i pausen.

Pedersen sikter til sangerens versjon av Dolly Parton-slageren som var å finne på coversamlingen «Vi to» fra 2005.

– Jeg skjønte ikke helt poenget med den norske teksten. Men hun var flink da, sier bursdagsbarnet.