Skapte Disney-magi i Brottet

PREMIERE: Torsdag kveld var det duket for premiere av Pinocchio i Brottet amfi.

PREMIERE: Torsdag kveld var det duket for premiere av Pinocchio i Brottet amfi. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var ikke langt mellom jubel og latter da «Brottungæne» torsdag kveld inviterte til premiere på Disney-klassikeren Pinocchio i brottet amfi.

DEL

– Stemningen her er virkelig helt upåklagelig, forteller regissør Desirèe Ulvestad-Grandahl.

Har med barnebarna

Blant dem som hadde kommet for å se Pinocchio torsdag kveld, var Unni og Per Hystad. Sammen hadde de med seg barnebarna Maja (7), Jonas (10), Mikkel (8) og Mille (5).

– Det er så flott å kunne ta med barnebarna på noe som er både underholdende og morsomt, samtidig som at det er lokalt her på Hvaler, forteller Unni Hystad til Fredriksstad Blad.

De var langt ifra de eneste som hadde kommet, og det var tydelig at forestilling falt i smak hos både store og små.

– Jeg synes det var skikkelig gøy med delfinene, forteller Maja (7).

GOD GJENG: Mange hadde møtt opp til premieren av Pinocchio, blant dem var denne gjengen. FRA VENSTRE: Maja Hystad (7), Unni Hystad, Jonas Hystad (10), Mikkel Hystad (8), Mille Hystad (5) og Per Hystad.

GOD GJENG: Mange hadde møtt opp til premieren av Pinocchio, blant dem var denne gjengen. FRA VENSTRE: Maja Hystad (7), Unni Hystad, Jonas Hystad (10), Mikkel Hystad (8), Mille Hystad (5) og Per Hystad. Foto:

Kommer som støtte

For Hilde Stokke og Steinar Øby, var det ingen tvil om de skulle få med seg premièren.

– Vi har barnebarn som spiller i stykket, så det er klart at vi vil få det med oss. Også er de jo alle så flinke til å både spille og synge, sier Hilde Stokke.

De siste årene har det blitt en tradisjon å få med seg sommerforestillingene på Brottet.

– Dette er noe som hører sommeren til, rett og slett, forklarer Stokke.

STØTTET BARNEBARNA: Hilde Stokke og Steinar Øby har flere barnebarn som spiller i stykket, og synes det var en flott forestilling.

STØTTET BARNEBARNA: Hilde Stokke og Steinar Øby har flere barnebarn som spiller i stykket, og synes det var en flott forestilling. Foto:

Alle feil unnagjort

Blant publikum satt også regissør Desirèe Ulvestad-Grandahl. I flere måneder har hun jobbet tett med barne- og ungdomsteateret «Brottungær» for å gjøre klart til premièren.

– Det har vært utrolig morsomt å jobbe med den gjengen her. I tillegg til å bidra og komme med forslag underveis, så er det med på alt, forteller hun.

Som en del av forberedelsene har de hatt mange øvelser og en generalprøve.

– Vi hadde en generalprøve i går, og da fikk vi heldigvis unnagjort alle feil. Jeg er utrolig fornøyd, og synes virkelig alle har gjort en kjempe jobb i kveld, avslutter Ulvestad-Grandahl.

Artikkeltags