Opphetet bryggestrid på Hvaler

HET STRID: Her er anleggsutstyret på Urdahl brygge som folk irriterer seg over. I bakgrunnen kan også den omstridte flytebrygga sees.

HET STRID: Her er anleggsutstyret på Urdahl brygge som folk irriterer seg over. I bakgrunnen kan også den omstridte flytebrygga sees. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ved Urdahl på Kirkeøy er det konflikt om hytteeiernes båtplasser som de har brukt i 43 år.

DEL

Saken håndteres nå på advokatnivå.

– Vil båtforeningen dra meg for retten, så får de bare gjøre det, sier grunneier Leif Urdahl til FB.
Hyttefolket som har båtplasser, mener på sin side at Urdahl ikke kan si opp avtalen.

LES OGSÅ: Selger båthavn i Glomma

Godtar ikke oppsigelse

Saken dreier seg om en flytebrygge med 27 båtplasser, som har landfeste på Urdahls eiendom. Brygga er organisert som et båtlag. Nå har Leif Urdahl, ifølge båtlaget, sagt opp avtalen, slik at sesongen 2015 blir den siste.

– Vi godtar ikke oppsigelsen, svarer leder av båtlaget, Rune Geier. Landfeste for brygga har vært basert på treårige avtaler og før det tiårsavtale.
– Den siste avtalen er utløpt. Der står det at vi har avtale for tre år og ferdig med det. Men vi har fått beskjed om at det skulle komme en ny kontrakt. Vi har mast og mast, men ikke noe har skjedd, sier Geier.

LES OGSÅ: Her vil både marina og båtforening lage havn

Han antyder at båtlaget nå kan påberope seg hevd.
– Hva skal vi nå gjøre av flytebrygga vår? Alle er fortvilte. Sjarmen om sommeren er å ha en landstedsbåt og dra ut på småøyene på godværsdager. Skal vi ikke lenger ha den muligheten? spør Geier.

Han beskriver situasjonen som fullstendig låst. Han forklarer at det også er reaksjoner på at Urdahl parkerer skjemmende anleggsmaskiner på brygga.

Leif Urdahl svarer med at det ikke er han, men båtlaget, som har satt i gang prosessen.

– Ingen varig rettighet

– Kortversjonen av dette er at båtlaget ikke vil betale for å ha landfeste på min eiendom. Jeg er ikke interessert i å ha noen brygge liggende uten å få betalt, da kan jeg heller legge ut en flytebrygge der selv. Jeg har tilbudt en ny treårskontrakt. Det er blankt avslått, sier Urdahl.

LES OGSÅ: Fortsatt fulle båthavner

Han avviser bestemt at båtforeningen har noen varig rettighet til bryggeplassen. Til nå skal det ha blitt betalt 21.000 kroner i årlig grunnleie for å ha brygga liggende.

– Det mener jeg er lite. Jeg vet folk betaler mye mer for båtplassen andre steder, sier Urdahl.

– Du blir kritisert for å parkere skjemmende anleggsmaskiner på brygga?
– Brygga tilhører gården min. Det er vått på jordene, og det er ikke noen andre steder å parkere. Dette er flisespikkeri, det hele er barnslig.

Geier og båtlaget svarer med at de er villige til å betale.
– Men vi vil ha en skikkelig avtale hvor leien justeres etter konsumprisindeksen.
– Og hvem startet saken?
– Ingen tvil, det var Leif Urdahl, avslutter Geier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken