Taxibåten oppsagt fra båtplassen – nekter å flytte seg

TaxibåtStrid: Taxibåteier Bjørn Ekblad vil ikke gi fra seg plassen frivillig. Til høyre advokat Dennis Brorstrøm                                                                                   Foto: Jan erik skau

TaxibåtStrid: Taxibåteier Bjørn Ekblad vil ikke gi fra seg plassen frivillig. Til høyre advokat Dennis Brorstrøm Foto: Jan erik skau

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hvaler kommune vil frata Bjørn Ekblad og hans firma Taxibåter AS, båtplassen etter 38 år på Skjærhalden.

DEL

Bjørn Ekblad har fått oppsigelse fra den kommunale brygga. Fredag skulle taxibåten ha vært vekk. Men taxibåten til Ekblad ligger der fremdeles.

– Jeg er fortsatt klar for oppdrag, sier Ekblad til FB.

Ville hente politiet

Kommunen har truet med å bruke politiet til å fjerne taxibåten til Ekblad, noe Ekblads advokat fnyser av.

– Det er skivebom å bruke politiet i en slik sivilrettslig tvist. Heldigvis har politiet forholdt seg korrekt og trukket seg ut av saken, sier advokat Dennis Brorstrøm.

Han mener Ekblad nå har vunnet første runde av slaget om båtplassen.

Ifølge spesialrådgiver Ling Kile i Hvaler kommune er plassen nå tildelt en annen båtplassøker, etter at oppsigelsestiden gikk ut i forrige uke.

– Kontrakten er sagt opp fordi vilkårene ikke er oppfylt. Vi har gitt mange muligheter til å rette opp forholdene, sier spesialrådgiver Ling Kile.    

Uenige om forsikring

I brevet Ekblad fikk med oppsigelse av båtplassen står det at han ikke hadde ansvarsforsikring. Advokat Brorstrøm svarer med at det ikke står noe i lovverket om at Ekblad er forpliktet til å ha ansvarsforsikring for taxibåten.

– Men det er riktig at det står i avtalen med kommunen at han skal ha ansvarsforsikring. Denne forsikringen er for lengst på plass, sier Brorstrøm. Ling Kile mener det likevel ikke er helt greit.

– Det som står, er at båt og utstyr skal være ansvarsforsikret til enhver tid, sier hun.

Det er også snakk om et kursbevis Ekblad ikke kan fremskaffe.

– Ekblad har kvittering på at han har betalt kurset, og han har en attest fra en kollega på at han har vært med på kurset. Hvis kommunen likevel bestrider at Ekblad har vært på kurs, så får de si det rett ut, slik at vi kan skaffe mer dokumentasjon, sier advokat Brorstrøm.

– Men vi har aldri spurt etter noe kursbevis. Vi har spurt etter sikkerhetstyringsystemet, svarer Ling Kile.

Advokat Brorstrøm undres veldig over hva som ligger under i denne saken.

– Etter min mening må hele oppsigelsen av Ekblad falle bort når det ikke lenger er hold i begrunnelsen som kommunen har brukt, sier advokat Brorstrøm.

Han mer enn antyder at denne saken kommer til å få et etterspill i retten.

– For å komme videre må kommunen nå begjære tvang. Etterpå er det mulig vi vil begjære at saken må over i søksmåls former. Da kommer alle forhold opp i dagen, og så får Hvaler kommune forklare hva de mener.

Advokat Brorstrøm undres over hva som har fått Hvaler kommune til plutselig å grave i ansvarsforsikringer og kursbevis etter 38 år.

– Du tar ikke bare fra en mann levebrødet etter 38 år. For meg virker det som om det er mye bygdesladder og vilkårlige motiver som ligger bak denne saken. Hvorfor kommunen er så opptatt av å få vekk Ekblad, vet jeg egentlig ikke noe om, sier Brorstrøm.

– Andre skal ha plassen

– Per i dag ligger Ekblads båt på kommunal eiendom uten tillatelse. Dette er problematisk. Vi har tildelt båtplassen til en annen aktør, sier spesialrådgiver Ling Kile i Hvaler kommune. Hun ønsker ikke å fortelle hvem som har fått plassen.

Også hun snakker om at det nå blir en rettslig forføyning. Ling Kile mener Hvaler kommune har vært tålmodige og gitt Ekblad mange muligheter til å ordne opp.

– Hva gjør dere for å få fjernet Ekblads båt?

– Vi er i gang med en prosess, men jeg går ikke ut med noen detaljer. Jeg jobber med saken i ferien min.

– Advokat Brorstrøm antyder at oppsigelsen er basert på bygdesladder?

– Dersom det finnes bygdesladder, er ikke det noe vi lytter til. Vi jobber etter dokumenter, bevis og regelverk. Jeg har ikke noen annen agenda enn det som er best for publikum.

– Er det riktig at kommunen har gitt plassen til en ny, konkurrerende aktør?

– Det går jeg ikke ut med. Foreløpig er ikke alt på plass.

- Nå mener Brorstrøm at kommunen har tapt første runde av slaget?

– Det kommenterer jeg ikke. Hvor han får slike ting fra, får være hans sak. Han får stå for det han sier.

Kommunen er varslet om det kan komme et erstatningskrav.

Artikkeltags