Gå til sidens hovedinnhold

Hvaler må skape verdier for å yte tjenester og bestå som kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører og ordførerkandidat Eivind Borge er skuffet over at forslaget om å øke maksarealet på hytter falt. – Det vil gitt store muligheter for lokal næring.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er snart kommunevalg og alle partier klekker ut gode saker som skal lokke velgere, naturlig nok. Det kunne vært forlokkende for Hvaler Frp også og gå ut å si at vi skal ha flere sykepleiere, flere lærere, mer til barnevern, ja mer til det meste. Nå har det seg slik at dette koster millioner med slike løfter og Hvaler kommune har ikke slik økonomi at slike løfter kan oppfylles.

Hvaler Frp ønsker selvsagt enda bedre tjenester til våre innbyggere, selv om kommunen leverer gode tjenester i dag også. Hvaler Frp vil starte i den andre enden først. Det første som må gjennomføres er effektivisering av driften for å få ned kostnader, noe rådmannen allerede er i gang med etter vedtak i kommunestyret om effektivisering. Deretter må det legges til rette for ny verdiskaping for å skape nye inntekter til kommunen. Noe må skapes før det kan brukes, og i den sammenheng snakker vi selvsagt om økonomi.

Hvaler Frp har et sterkt ønske om å skape flere langsiktige arbeidsplasser i Hvaler som igjen vil bidra til at yngre mennesker finner det attraktivt å flytte til vår kommune. Nå skulle man tro at alle partier var opptatt av dette, men det er ikke alltid det oppleves slik fra vår side.

Hvaler Frp fremmet forslag til den nye kommuneplanen om øking av maksarealet på fritidsboliger med 20 kvadratmeter fra 70 til 90. Her ligger det store muligheter for lokal næring da det er ca. 4500 fritidsboliger i Hvaler. For det første så vil en slik utbygging foregå på et allerede bebygd område, uten at det går ut over allmenn ferdsel. Det vil bidra til arbeid i mange år for lokal næring innen alt som har med bygge bransjen å gjøre. For det andre så vil det bidra til at flere mennesker kan oppholde seg der samtidig i flere uker om sommeren. Dette vil igjen øke omsetning for alle som driver med handel og service i Hvaler. Økt omsetning gir flere arbeidsplasser lokalt som igjen medfører større skatteinntekter i form av inntektsskatt.

Forslaget fra Hvaler Frp fikk dessverre ikke noen av de andre partiene med på dette og kan derfor ikke gjennomføres. Hvaler Frp er svært opptatt av at vi skal være en selvstendig kommune også i fremtiden, men også en kommune som er kostnadseffektiv og en god tjenesteleverandør. Skal vi få til dette må det skapes nye næringer og arbeidsplasser som bygger Hvaler for fremtiden.

Hvaler Frp vil også fremover gjøre alt de kan for å skape nye verdier på mange områder i Hvaler, for at vi også skal være den gode tjenesteleverandøren som alle forventer. Hvaler Frp ønsker selvsagt mer til skole, mer til omsorg, mer til barnehage, men først må det skapes verdier lokalt som skal finansiere disse gode ønsker.

Det er faktisk ikke mulig å gjøre dette i en annen rekkefølge enn det som vi beskriver her, så sant vi ikke øker eiendomsskatten. Det ønsker selvsagt ikke Hvaler Frp. Vi ønsker å skape andre verdier som skal bidra til at vi ikke er avhengig av eiendomsskatt i fremtiden.

Som velger skal du huske på at det er nettopp du som bestemmer hvordan Hvaler skal utvikles for fremtiden i forhold til hvem som får din stemme.

Det er ditt valg. Godt valg

Kommentarer til denne saken