Gå til sidens hovedinnhold

Oppvaskmøte om boplikten

Artikkelen er over 6 år gammel

Hvaler kommune har fortsatt ikke hatt noen saker med tvangssalg på grunn av brudd på boplikten.

Boplikten var hett tema i kommunestyremøtet torsdag. Et samlet Hvaler Høyre kjører nå hardt ut mot boplikt og konsesjon. Lokalpartiet vil ikke være med på at Hvaler kommune skal sende «protestbrev» til departementet i Oslo som har foreslått å oppheve både konsesjon og boplikt.

Det var bare en tidligere Venstre-representant partiet fikk med seg, så rådmannens utkast til «protestbrev» blir avsendt en av de nærmeste dagene.

LES OGSÅ: Budsjettforlik i 12. time

Hvaler kommune har avdekket urovekkende mange brudd på boplikten. Riset bak speilet er at eiendommen kan bli solgt på tvangssalg. Men etter det som ble opplyst i kommunestyret torsdag, har alle som har vært hardt ute med boplikten, til nå greid å finne løsninger som gjør at det ikke ender med tvangssalg.

– Hvis kommunen hadde gjennomført noe tvangssalg, hadde vi hatt en dårlig sak i EØS-domstolen, sa Kim-Erik Ballovarre (H). Høyre mente at det heller ikke var dokumentert at boplikten hadde noe for seg. Dette fikk ordfører Eivind N. Borge (Frp) til å tenne:

– Dere påstår det ikke finnes noen dokumentasjon. Da tror jeg vi må ta oss en studietur til Fjallbacka, tordnet ordføreren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.