Høyre på vippen i strid om pukkverk på Hvaler

Pukkverk:  Et slik pukkverk kan det også bli på Kirkeøy. Her fra et  tidligere pukkverk på Vesterøy.  Arkivfoto: Gunnar Steen Inversen Billedtekst

Pukkverk: Et slik pukkverk kan det også bli på Kirkeøy. Her fra et tidligere pukkverk på Vesterøy. Arkivfoto: Gunnar Steen Inversen Billedtekst

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Høyre er på vippen i den betente pukkverk-striden på Hvaler. Nå kan det gå begge veier.

DEL

Frp har signalisert at de vil stemme for etablering av pukkverk når saken kommer opp på nytt. Arbeiderpartiet vil stemme nei. Høyre har ikke bestemt seg. Sist gang saken var oppe ble Høyres representanter stilt fritt, noe som førte til at partiet delte seg.

Det planlagte pukkverket på Kirkeøy ligger tett opp mot badestrendene i Ørekroken, nasjonalparken og Arekilen reservat. Det har vært sterke reaksjoner på pukkverket som en lokal aktør vil drive. Mange er bekymret for effekten på natur og fugleliv i det sårbare området.

- Hyttene mister verdien

Ørekroken vel krever å få lavere eiendomsskatt da pukkverksdrift i hytteområdet vil ha en verdidempende effekt. 

– Høyre vil invitere begge parter til et møte i rådhuset mandag. Etter å ha hørt hva vellet og næringsinteressene sier, vil vi bestemme oss, sier den lokale Høyre-toppen Kim–Erik Ballovarre.

Skader turistbedriftene?

Saken behandles på utvalgsnivå til uken og deretter i kommunestyret.

– Høyre er programforpliktet til å støtte næringsvirksomhet. Spørsmålet er om vi får ny næring som ødelegger for eksiterende næring, sier Ballovarre og sikter til turistbedriftene som er etablert i området.

Artikkeltags