Hva skjer med «E-verket» vårt?

– Har dette firmaet blitt for omfattende til at våre tre folkevalgte i styret kan ha oversikten?  er blant spørsmålene Smedbakken og Bjørnebekk ønsker svar på.

– Har dette firmaet blitt for omfattende til at våre tre folkevalgte i styret kan ha oversikten? er blant spørsmålene Smedbakken og Bjørnebekk ønsker svar på. Foto:

Av

Leif Smedbakken og Terje Bjørnebekk utfordrer kommuneledelsen, både administrativ og politisk, til å svare: – Hva skjer med (det tidligere så solide?) firmaet? Er det grunn til bekymring?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har i en tid blitt presentert for flere bekymringer knyttet til driften av Fredrikstad Energi der kommunen har aksjemajoriteten. Denne aksjeposten har gitt gode tilskudd til kommunebudsjettet i en årrekke. Bjørndal og Julsen har gjort flere dypdykk i driften av firmaet som nå består av flere andre selskap. De uttrykker stor bekymring for driften. Direktør Andersen og styreleder Sandmæl har forsøkt å gi oss svar uten at det har beroliget oss. På hjemmesiden til firmaet viser årsrapporten fra 2019 at «alt er bra».

Det er varslet at kontrollutvalget vil se på saken. Det er bra, men utvalget har vel kun som mandat å komme med uttalelser som eventuelt må behandles politisk i ettertid.

I mellomtiden ville det vært godt om kommunens administrative og politiske ledelse kunne gi oss svar på om det er grunn til bekymring. Hva skjer med (det tidligere så solide?) firmaet der det i alle år var stor stas å bli innvalgt til en styreplass som politiker?

Har dette firmaet blitt for omfattende til at våre tre folkevalgte i styret kan ha oversikten? Bør kommunen selge firmaet og plassere salgsinntekten i et fond med bedre avkastning? Er dette en sak som bystyret bør ta opp til drøfting? Vi håper det nå er tid for en åpen debatt der flere kan delta.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken