Etter å ha svart på fire spørsmål fra journalist, Dag Ole Johansen i Fredriksstad Blad, kan det virke som Pensjonistpartiet støtter en navneendring som vil koste oss mange penger. Det stemmer på ingen måte. Det har vi virkelig ikke råd til, for vi er absolutt ikke partiet som ønsker å bruke penger på ting vi ikke må nå.

I en mail ble alle gruppeledere spurt om å svare på følgende spørsmål, og jeg som gruppeleder oppfattet ikke da at det var spørsmål om vi ville endre navnet nå.

1. Får navnet Isegran sine «alvorlige skrammer» hver gang eiendomsselskapet er i hardt vær?

2. Hva mener du om at eiendomsselskapet som eies av Fredrikstad kommune har kalt seg Isegran Eiendom?

3. Burde navnet ha gjenspeilt at selskapet er eid av Fredrikstad kommune?

4. Hva mener du er det beste navnet på et eiendomsselskap eid av Fredrikstad kommune?

Et samlet gruppestyre var derimot enige om at navnet ikke var passende under behandling av saken tilbake i september 2019, blant annet fordi vi synes navnet ble for snevert. Ikke minst, fordi selskapet skal serve hele Fredrikstad kommune, og vi som parti er meget opptatte av at alle kommunedeler skal føle seg ivaretatt i alle saker. I det hele tatt synes vi ikke navnet burde kobles med den vakre historieperlen.

Journalisten har derimot helt rett, når han skriver at Pensjonistpartiet ved Erik Simens Larsen, stemte for saken. Saken er nemlig at Simens Larsen som straks etter meldte seg ut av vårt parti, stemte mot sin egen partigruppe for å støtte det rødgrønne samarbeidet. Pp innså derfor at vi tapte saken den gang og ikke fikk vår stemme frem.

I dag er derimot et samlet Pensjonistparti helt klare på at kommunen ikke skal – eller kan – betale mange penger for en navneendring. Det har vi rett og slett ikke råd til. Vi får bare si at navnet ble Isegran Eiendom, og legge til: – Hva var det vi sa ... Selvsagt med en ergrelse over at vi aldri fikk fremmet vår stemme i det offentlige rom.

Les også

Bytt navn på Isegran Eiendom nå!

Les også

Tenk om de drar navnet Isegran ned i søla?