Hva Høyre skal kutte i, får ingen vite

– Mange lot seg lure av Høyre og Frp i 2007. Jeg håper det blir lenge til neste gang, skriver Victor Kristiansen.

– Mange lot seg lure av Høyre og Frp i 2007. Jeg håper det blir lenge til neste gang, skriver Victor Kristiansen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

«Gammel og vis Ap-mann», Victor Kristiansen, svarer Aleksander Abelsen og mener Høyres politikk fører til økt kommunegjeld.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede går vel kanskje under det Høyres bystyrekandidat Aleksander Abelsen med en ironisk snert karakteriserer som «gammel og vis Ap-mann» i et innlegg 23. januar. Spesielt hårsår er jeg dog ikke. På toget hjem fra Oslo i ettermiddag bladde jeg litt i Dagens Næringsliv og kom over en god artikkel om desinformasjon. Dette kan funke når det ikke er så lett å gripe an, og jeg bet meg merke i Abelsens påstand om at Høyre i sine alternative budsjett for Fredrikstad prøver å «spare inn» på kommunens gjeld.

Tja. Fakta er – om vi sammenligner Høyres budsjett med Arbeiderpartiets:

■ Høyre budsjetterer med lavere inntekter for Fredrikstad kommune i alle årene 2018–2021.

■ Høyre budsjetterer med 220 millioner kroner (netto lånebehov) i høyere investeringer og dertil høyere kapitalkostnader for alle årene 2018–2021. På de selvfinansierte investeringene har både Høyre og Ap fulgt rådmannen.

Høyre vil altså øke lånegjelden med 220 millioner kroner i perioden utover det Arbeiderpartiet vil.

Jeg forventer at alle politiske partier jobber for en bærekraftig og stabil kommuneøkonomi. Jeg kan garantere at Arbeiderpartiet gjør det og har resultater å vise til. Ett grep ved behandlingen av budsjett i desember som vi støttet rådmannen i, var å dempe investeringsvolumet med 500 millioner kroner i perioden.

Høyre fikk det ikke til fra 2007 til 2010, med negative resultat. Etter at de ikke fikk flertall for sitt budsjett for 2011 og Jon-Ivar Nygård tok over etter valget i 2011, kjenner vi alle resultatet.

Nå prøver Høyre igjen de samme løsninger: Driftsrammene til alle seksjoner er lavere i Høyres forslag. Mindre til helse, mindre til skole, mindre til teknisk og mindre til kultur. Høyre kaller det styrking gjennom omprioritering. Hva Høyre skal kutte i, utover sykefraværet, får ingen vite.

Mange lot seg lure av Høyre og Frp i 2007. Jeg håper det blir lenge til neste gang.

Victor Kristiansen

Valgkampleder Fredrikstad Arbeiderparti


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.