Gå til sidens hovedinnhold

Hva har Gøran Karlsens seks påstander med leie av Zoés lokaler å gjøre?

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg kaller det seks pussige påstander som Gøran Karlsen fremmer i sine innlegg. Hva har de å gjøre med at kommunene leier? Mener Karlsen at kommunen må legge teologiske premisser for sin leievirksomhet? spør Johan Høidahl.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ovennevnte skribent har levert et par innlegg til Fredriksstad Blad, siste den 5. februar 2020 hvor han prøver å bevise hvor uhyrlige pinsebevegelsen, trosbevegelsen og Zoé-kirken er, og med sine påstander som grunn fraråder han kommunen å leie.

Jeg har filosofert over argumenteringen og begynner med sluttdelen av innlegget hans. Der nevner han den teologiske uenigheten mellom aktører i den Norske kirke og trosbevegelsen. Men hva har teologisk uenighet å gjøre med dette, at kommunen leier et lokale? Mener Karlsen at kommunen må legge teologiske premisser for sin leievirksomhet?

Nå har vi ISIS som springer ut fra islam. At pastoren har ytret seg om islams verste praksis, er etter min mening helt på sin plass og er ikke kritikkverdig etter mitt syn.

Det som er forbudt etter norsk lov er hatefulle ytringer, men så langt vil jeg ikke strekke strikken i dette tilfelle. Vil heller kalle Gøran Karlsens ytringer for pussige!

Videre når man leser i Lovdata kan man lure på om det er lovlig å trykke feilaktige og ikke beviselige påstander om en menneskegruppe eller menigheter. Det som er forbudt etter norsk lov er hatefulle ytringer, men så langt vil jeg ikke strekke strikken i dette tilfelle. Vil heller kalle Gøran Karlsens ytringer for pussige! Men Gøran Karlsen kan kanskje av noen bebreides for sine uriktige påstander, for offentlig publiserte påstander bør jo bevises. Selvfølgelig er det brudne kar i alle sammenhenger, også kristne, men å dra alle over én kam i en artikkel burde vi være spart for.

Og så til de seks pussige påstandene han fremmer:

■ Og jeg spør – hva mener han med pengejag? De fleste kristne er faktisk givere!

■ Og sensur da? Hvem sensurerer hva – og bevis for påstanden? Lever Gøran Karlsen i gamle Sovjetsamveldet med KGB?

■ Og hva mener han med sosial kontroll, vi lever ikke i en totalitær stat. Og hvordan foregår så denne kontrollen i praksis? Folk kommer jo og går som de vil!

■ Og hvor har han sin påståtte utfrysing fra? (Jehovas vitner?) Kristne menigheter fryser ingen ut, de får heller forfrosne mennesker inn i varmen!

■ Og hva mener han med sektmentalitet? Zoé-kirken er jo med i det kristne fellesskapet i Fredrikstad. Sekt er som kjent noen som lever for seg selv i sin egen lukkede verden.

■ Glansbildevasking utad – hva mener han egentlig med det? Og om det er glansbildevasking, hva har det med et leieforhold å gjøre? Disse påstandene minner meg litt om paranoia som kan helle mot hat.

Men det springende punktet er vel det han mener er hetsing av en bestemt gruppe. Så langt jeg har erfart har jeg aldri overhørt hetsing av noen grupper i de miljøer jeg har vandret i. Om det er å hetse består i at man bare står for det ekteskapssynet man alltid har hatt – ekteskap er mellom mann og kvinne som det eneste rette – da nærmer man seg oppfatningskontroll!

Kommentarer til denne saken