Gå til sidens hovedinnhold

Husk, som arbeidstager velger man «sjefen sin»

Artikkelen er over 1 år gammel

Wenche Wroldsen, Fagforbundet Hvaler, advarer mot at AFP-ordningen vil ryke og at det kan bli kortere ferie hvis private skal overta virksomhet som kommunen i dag driver.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frp og Høyre har inngått samarbeidsavtale og er nå enig om en politisk plattform for neste periode. Hva Styrbord og MDG gjør, vet vi ikke ennå, men frem til nå har det i budsjettsammenheng og andre viktige saker som omhandler de ansatte i Hvaler kommune vært et enstemmig og samlet kommunestyre på borgerlig side. Det er viktig å opplyse om, fra vår side!

Fagforbundet har mange medlemmer som har kommunen som arbeidsgiver, og de blir direkte påvirket av hvilke partier som bestemmer. Ved høstens kommunevalget velger man som arbeidstager «sjefen sin». Tenk over det, når du skal stemme!
Det er en av grunnene til at mange tillitsvalgte ute i kommunen vil være aktive i valgkampen fremover.

Vi ønsker ikke privatisering og konkurranseutsetting av de offentlige tjenestene våre medlemmer og ansatte tilbyr brukere og innbyggere i Hvaler! Men det har Hvaler Høyre programfestet, at de er villig til å prøve det om det viser seg er lønnsomt for de neste årene, og da er vel Frp enig! Og det er mulig Styrbord og MDG henger seg på.

Og hva skjer da med lønn, pensjon og andre rettigheter som påvirker våre medlemmer? AFP-ordningen kan ikke videreføres fra det offentlige til det private! Kun fire ukers ferie, for som alle vet er den 5. ferieuken avtalefestet. Og det samme gjelder den 6. ferieuken for de over 60 år!

Dette er bare tre eksempler på hva som kan bli en realitet ved å gi din stemme til Høyre og Frp!

Til sist, Fagforbundet er ikke politisk nøytralt, men er selvsagt politisk uavhengig. Vi vet at det er politikerne som bestemmer og vår jobb fremover er å bruke vår innflytelse for å sikre våre medlemmers lønns- og arbeidsvilkår. Derfor bryr vi oss med politikk. For det er ikke det samme hvem som styrer. Det er viktig for å sikre at du og våre medlemmer har en arbeidstid og en arbeidsbelastning som setter deg og oss til å jobbe frem til pensjonsalder!

Les også

Vurderer privat drift på Dypedalsåsen – hva med de ansatte?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.