Går hardt ut mot offentlig refs av Kuran

Husebukta: Her er det snakk om å bygge 40 hytter i sjøkanten på «rikingøya» Hankø. Striden rundt hyttene har pågått i ti år.                                  Foto Geir A.Carlsson

Husebukta: Her er det snakk om å bygge 40 hytter i sjøkanten på «rikingøya» Hankø. Striden rundt hyttene har pågått i ti år. Foto Geir A.Carlsson

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frp-politiker Vigdis Giltun er sterkt kritisk til ordfører Jon- Ivar Nygårds offentlige refs av kontrollutvalgsleder Lars Petter Kuran.

DEL

Hun mener byen ikke kan ha et kontrollutvalg som lar seg skremme til taushet.

– Etter at Kuran er anmeldt for telefonsaken er jeg litt usikker på om han er inhabil til kontrollutvalgets videre arbeid med Husebukta. Men Kuran er utvilsomt godt egnet til å være leder av byens kontrollutvalg, også etter valget, sier Giltun.

Hun slår dermed kraftig tilbake mot ordfører Nygård som håper at Høyre finner en annen kandidat til å være leder av kontrollutvalget.

Er selv i kontrollutvalget

Giltun sitter selv i byens kontrollutvalg som står samlet om vedtaket i Husebukta-saken sist fredag. Et vedtak som er opptakten til at spetakkelet som er i full gang på «rikmannsøya».

Giltun ber nå ordføreren og andre kritiske røster om ikke å ta fullstendig av i telefonsaken, slik at oppmerksomheten flyttes vekk fra hyttebyggingen i sjøkanten som saken gjelder.

– Anmeldelsen bør absolutt ikke få følger for Lars Petter Kurans videre karrière i Fredrikstad-politikken. Slike dimensjoner har ikke denne telefon-saken, sier hun.

– Jeg forsvarer ikke verken telefonopptak eller avspillinger av samtale for tredjemann. Lars Peter Kuran har gjort en feil, og han har beklaget. Alle kan gjøre feil, sier Giltun.

Hun har sterke reaksjoner på de utspill som Henning Forsbergs kompanjong på Hankø, Rasmus Os, har.

- Truer kontrollutvalget

– Det er ingen tvil om at han truer kontrollutvalget. Han truer hele tiden. Det skal få følger hvis vi ikke gjør sånn og sånn. Det er veldig overraskende at ordfører Nygård ikke vil sette saken i Husebukta på dagsorden, og få en endelig klarhet. FB bør være opptatt av hvorfor det er så viktig for flere i Arbeiderpartiet å holde hånden over denne saken, sier Giltun.

- Må til bystyret

Nå lurer Giltun på hvor Arbeiderpartiet og ordfører Nygård egentlig vil med Hankø-saken.

– Jeg vet faktisk ikke hvor de vil, og jeg synes det er underlig hvilke reaksjoner denne saken skaper. Mitt synspunkt er bare at vi må få saken opp i bystyret og få en avklaring på om alle tidligere vedtak er blitt respektert, sier Giltun.

Hun mener kontrollutvalget har gjort en god jobb under Lars Peter Kuran, ikke minst med varsler-saken.

– Det er betenkelig at ordfører Nygård nærmest skjeller ut Lars Petter Kuran offentlig. Vi kommer til å få et sterkt Arbeiderparti-styre i Fredrikstad også etter valget. Derfor er det viktig at vi har et kontrollutvalg som tør, og ikke er så redd for kritikk at de holder kjeft, sier Giltun .

Vil ikke bytte ut Kuran

Leder av Fredrikstad Høyre, Truls Velgaard, har fortsatt tillit til Lars Petter Kuran. - Han har gjort noe sterkt kritikkverdig. Samtidig har han tatt konsekvensene av sine handlinger, og gått ut med en tydelig og klar beklagelse. Det står det respekt av, sier Velgaard. Den lokale Høyre-lederen ser ingen grunn til å følge ordførerens anmodning om at Høyre bør finne en annen fremtidig leder av kontrollutvalget. - Det er viktig å se på helheten, Kuran har gjort mye bra som leder av kontrollutvalget, sier Velgaard.

Les også: Hankø-utbygger krever kontrollutvalgslederens avgang

Artikkeltags