Tirsdag starter hageprogrammet på NRK1 som er laget av Fredrikstad-damer

 Bak produksjonen av årets hageprogram på NRK står fotograf Camilla Næss og programleder Heidi Sivertzen-Oksmo.

Bak produksjonen av årets hageprogram på NRK står fotograf Camilla Næss og programleder Heidi Sivertzen-Oksmo. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hver tirsdag, i ti uker fremover, møter du NRK Østfolds Camilla Næss og Heidi Sivertzen-Oksmo i statskanalens nye program «Hagen min».

DEL

I 14 somre har «Grønn Glede» blitt sendt på NRK 1. Nå har NRK Østfold-damene jobbet frem et helt nytt program.

I hver episode av «Hagen min» besøker programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss en ny hage – og selv om det er et program for hele landet blir det en del Østfold-dialekt når tv-teamet møter folk med hagedilla og grønne fingre.

Vi lager et program som skal glede finnmarkingen like mye som østfoldingen, sa Heidi Sivertzen-Oksmo da FB intervjuet henne i fjor.

Starter med et frø

Åpningsvignetten til tv-serien er spilt inn på Vaterland, med musikk av Tommy Tokyo & Starving For My Gravy.

Christin Marie Nygaard Hansen (t.h) fra Saltnes viser frem hagen sin i det nye tv-programmet på NRK. Her sammen med venninnen Linda Andersen fra Øyenkilen som også blir intervjuet i programmet.

Christin Marie Nygaard Hansen (t.h) fra Saltnes viser frem hagen sin i det nye tv-programmet på NRK. Her sammen med venninnen Linda Andersen fra Øyenkilen som også blir intervjuet i programmet. Foto:

Og i første program drar NRK-teamet til en mektig hage i Halden der Elsa Dannevig sår det meste selv. Gjennom fire årstider følger de hele prosessen fra et frø settes i jorda til planten er ferdig utvokst. Og i episode to besøkes hagen til Christin Marie Nygaard Hansen i Saltnes.

Lokal gartner

I programserien får seerne treffe hageeiere og bli kjent i deres hager. En ny hage og nytt tema hver uke. Fire av disse hageeierne er fra Hvaler, Fredrikstad og Råde.

– Poenget er at vi skal vise frem hager der seerne sitter hjemme og tenker; det kan jeg klare også. Noen av hagene har vi også filmet gjennom hele sesongen. Utviklingen fra vår til høst er spennende, sier de to programskaperne.

Gartner: Steinar Johansen fra Rød planteskole blir et fast innslag i «Hagen min». Her blir han filmet av  Camilla Næss.

Gartner: Steinar Johansen fra Rød planteskole blir et fast innslag i «Hagen min». Her blir han filmet av Camilla Næss. Foto:

De har også med seg Onsøy-gartner Steinar Johansen, grovsnekker/produktutvikler Stine Marie Bjørnstad fra Rakkestad og Grimstad-kokk Dag Tjersland.

I NRK Østfolds redaksjonelle regnskap for 2016 er programmet omtalt. Der vises det til at det tidligere programmet «Grønn Glede» tidvis hadde markedsandeler over 60 prosent: – Det ikke vært noen tvil om at serien traff riktig med satsing på hagetips i sommerlige omgivelser og råd som alle kunne klare.

Planen er at NRK Østfold skal produsere tre sesonger av «Hagen min».

Artikkeltags