Gå til sidens hovedinnhold

Hunder i kø for å få skuespillerrolle

Artikkelen er over 1 år gammel

I forrige uke hadde produsentene Talina Hansen Skogseth og Desirée Ulvestad-Grandahl nesten 60 mennesker og dyr på audition.

Innsendt

Alle ville de nemlig ha en rolle i det kommende stykket "Piken med svovelstikkene" som har premiere på byens gamle kulturhus, Røde Mølle, 30. november. Både store og små, to- og firbeinte møtte godt forberedt opp. Totalt vil ensemblet bestå av 25 aktører og én hund. Hansen Skogseth ga seg ende over av alle de utrolige flinke utøverene som en etter en inntok scenen og sang med stor innlevelse:

– Hvordan i all verden skal vi klare å velge?, sa hun til sin medprodusent Desirée, som nikker samtykkende på hodet mens hun lar seg sjarmere også av de på fire bein.

Lot seg sjarmere

Mange nye fjes

Mange nye fjes hadde funnet veien til Røde Mølle og det synes produsentene var utrolig hyggelig.

– Det er så gøy når man får lov til å oppdage nye talenter, uansett alder!, sier en glad Desirée.

Talina hadde også gjerne tatt med alle hundene, for de var så utrolig søte der de snuset rundt på Mølla og ga labb for en godbit.
Nå gjenstår det vanskelige jobben med å plukke ut en hund, ei jente som skal fylle hovedrollen og et ensemble på 24 aktører.
– Det er vel første gangen jeg må si at det er nesten håpløst å velge. Tror ikke jeg har sett så mange flink barn og voksne samlet på en audition. Men vi må nå bare ta et valg , sier Desirée.

Talina supplerer med at det er jo noen kriterier de må velge etter. En ting er at de er flinke, men her skal de passe med både alders- og stemmespreding .

Får svar denne uken

– Tenk om vi bare hadde hatt 25 sopraner. Det hadde jo blitt for voldsomt for de fleste, ler Talina.
Denne uken vil resultatet være klart, og det er nok mange som går og venter spent på svar. Heldig er også den hunden som får være med. Den kommer nok til å bli overøst med kos og klem av hele ensemblet, og i tillegg får den være i spotlighten med godbit på lur. Hundene Sasha, Lykke, Falk, Elsa, Waldermar og Ella var bare noen av de som var innom, men skal vi tolke utfra oppførselen deres og hundepraten, tror produsentene at de likte seg veldig godt på scenen og på Røde Mølle.


PS! 30. november går teppet opp for stykket om den lille piken som selger svovelstikker på gaten en kald nyttårsaften. Mange minnes denne H. C. Andersen historien godt og tenker kanskje at den er for trist. Talina Hansen Skogseth som har skrevet manuset. Forestillingen har også fått helt nyskreven musikk av selveste Svein Gundersen. Regien er ved Desirèe Ulvestad-Grandahl og Talina Hansen Skogseth, som lover en varm men rørende forestilling i førjulstiden.

Kommentarer til denne saken