Hun trodde barnet var bitt ihjel av rottweilere

SJOKK: Den knapt to år gamle gutten ble filleristet av rottweilerne, og mamma Rakrak Mohe El Din forteller om store fysiske og psykiske ettervirkninegr for barnet.

SJOKK: Den knapt to år gamle gutten ble filleristet av rottweilerne, og mamma Rakrak Mohe El Din forteller om store fysiske og psykiske ettervirkninegr for barnet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den digre rottweileren ristet sønnen hennes som en filledokke. Et annet barn ble også skambitt. Nå må to unge hundeeiere sone fengselsstraffer.

DEL

Det skal være første gang i historien at noen er idømt ubetinget fengsel for brudd på Hundeloven.

LES OGSÅ: Jeg trodde barnet mitt var bitt i hjel

– Ville skutt selv

– Det er fryktelig. Jeg er svært lei meg, sa Mihail Mihailov (25) i et intervju med Fredriksstad Blad sommeren 2013, da hundene han eide sammen med sin nå 23 år gamle kamerat hadde gått til angrep på og skambitt to små barn i Fredrikstad sentrum.

Han ville skutt den ene rottweileren selv, hvis han kunne, uttalte han.

For det første angrepet ble de to frikjent i Fredrikstad tingrett i april 2014, mens de for angrep nummer to ble dømt til betinget fengsel i henholdsvis 18 dager og 15 dager, 150.000 kroner i oppreisningserstatning til gutten, og 13.500 kroner i erstatning for utlegg og tap moren og barnet har hatt i forbindelse med hendelsen.

 '

FRYKTELIG: Den ene av hundeeierne, Mihail Mihailov (25), var fryktelig lei seg etter at angrepene var et faktum. Begge hundene ble avlivet. (Foto: Trond Thorvaldsen)

LES OGSÅ: – Ville skutt hunden selv, hvis jeg kunne

Skjerpet straff

I første omgang slapp altså hundeeierne å sone, men dommen ble anket, og nå har Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen betydelig.

De to er nå dømt til henholdsvis 21 og 18 dager ubetinget fengsel, og til å betale erstatning for påført økonomisk tap og oppreisning på kroner 125 000 til barnet og kroner 50 000 til barnets mor.

– Hundene angrep og bet gjentatte ganger i guttens hode og på kroppen. Han er påført store fysiske og psykiske skader som følge av angrepet, fastslår Borgarting lagmannsrett.

Hundene er for lengst avlivet.

LES OGSÅ: – Ettåringen gråter fortsatt

To angrep på to uker

Den nær to år gamle gutten ble i juli 2013 fløyet til Ullevål med helikopter, og måtte gjennomgå flere operasjoner.

Han var innlagt på sykehus i to uker.

To uker tidligere ble da ni år gamle Samuel Hagenes Hansen påført bittskader i hodet og benet, og måtte til legebehandling, etter at han kom overraskende på hundene i hagen hjemme hos eierne.

Fredrikstad tingrett vurderte denne hendelsen som et uhell.

LES OGSÅ: Sønnen min ble angrepet to uker tidligere

FØRSTE ANGREP: Niåringen som først ble angrepet av de samme hundene fikk blant annet skader i hodet, men tingretten anså angrepet som et uhell. (Foto: Google Maps/ privat)

Artikkeltags