Tuller med ego nordmenn

Moromann: «Nilsi», eller Nils-Ingar Aadne som han egentlig heter, holder standupshow i Blå Grotte 15. april.

Moromann: «Nilsi», eller Nils-Ingar Aadne som han egentlig heter, holder standupshow i Blå Grotte 15. april.

Artikkelen er over 5 år gammel

Han er kjent for sine stunts og sin gutteaktige sjarm. 15. april kan Nils-Ingar Aadne, populært kalt «Nilsi», oppleves i på Blå Grotte.

DEL

Med forestillingen «EGO» ser han med satirisk skråblikk på nyrike nordmenn.

– Nordmenn lever på balkongen til verden. Folk kjøper hytte i Thailand og det grilles kamskjell med Crocs i Larkollen. Nordmenn har over natta fått penger mellom hendene, sier Aadne.

Komikeren har de seneste årene skapt seg et navn på den norske standupscenen. Blant annet er han kjent som «Nilsi» fra «Senkveld» og «Komiker i arbeid», og for å ha mottatt Komiprisen for årets gjennombrudd.

– Jeg stille spørsmål ved hva egoisme egentlig er, sier Aaadne, som håper at showet har høy humoristisk gjenkjennelsesfaktor.

I en promofilm for showet sparer ikke komikeren på konfekten.

– Vi blir bare rikere og penere og mer bortskjemt for hver dag som går. Folk har blitt ego. Maten skal være lavkarbo og glutenfri. Vi snobber oss opp på alt. Det skal være supermat og soyamelk. Scampi er blitt hundemat, sier Aaadne.

Han ønsker først og fremst å trimme publikums lattermuskler, men ser ikke bort fra at humor også kan bidra til å bevisstgjøring i et større samfunnsperspektiv.

– Showet er forhåpentligvis mer enn fjas, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken