Gå til sidens hovedinnhold

«Den som fiser i heisen må dø!»

Artikkelen er over 6 år gammel

”Fredrikstaaaad!” roper en bokaktuell svenske og en Sunnmøring i det de entrer scenen. Fredag var det nemlig duket for ”Den som fiser i heisen må dø” med David Batras og Terje Sporsem på Blå Grotte.

Det er ikke bare et show som bød på mange morsomheter, dette var en del av deres bokturné med humorboken ”Den som fiser i heisen må dø!”.

Terje Sporsem som er kjent som blant annet programleder, stand-up komiker og deltaker i ”Skal vi danse” slo seg sammen med den svenske komikeren David Batra kjent fra en rekke TV-serier og bøker i Sverige. Sammen har de samlet de sinteste, morsomste og mest vanvittige lappene som er skrevet og hengt oppi det offentlige rom i Norge.

Lo igjennom hele showet

Humorduoen var ikke sene med å bli kjent med publikum som hadde møtt opp for anledningen. Straks hadde de funnet ”kveldens kjærlighetspar” og mannen med ”verdens herligste latter” blant publikumet.

Den intime og improviserte tilnærmingen spredte latterbølger igjennom salen fra start til slutt.

- Det er lenge siden jeg har ledd igjennom et helt stand-up show sier en fornøyd Tor Olsen.

Improvisering og parodier

Utover i showet ble vi tatt med gjennom en humorreise med artige lapper, gitarspilling, parodier og en improvisert låt om Fredrikstad og publikum i salen.

- Dette er den eneste byen som har gitt oss en kjærlighetshistorie, sier Sporsem med et glimt i øyet og synger om paret på første rad.

- Det ble en artig opplevelse når de trakk publikum inn som en del av showet og humoren! Ikke minst virker de som de har forstått kulturen i byen, sier Olsen.

Kommentarer til denne saken