Gå til sidens hovedinnhold

Humor med gevinster

Koronafri underholdning, og overskuddet doneres til barnekreft-avdelingen på sykehuset.

Innsendt

Lørdag 19. september kommer et nytt underholdningskonsept til Fredrikstad, nærmere bestemt til Bakgården i Hotel Fredrikstad. «Wenches Bingo med Rut på slep», er en slags standup, improvisasjon og parodi, med konkurranse og gevinster.

Bingoens høye beskytter

På scenen treffer du Simon Andersen som parodierer Wenche Foss, mens Talina Hansen Skogseth gestalter karakteren Rut – stuntpoet hun gjorde stor suksess med i sjulokale farser.

– Wenches bingo har vært en formidabel suksess i Vestfold i mange år, og nå har vi lyst til å forsøke det i Fredrikstad, sier Talina.

Simon (som ble landskjent gjennom den norske såpeserien «Familiesagaen De sju søstre») forteller at Wenches bingo startet opp som et «late night show» i Stavern i 2009. Målet var å samle inn penger til det lokale eldresenteret, så senteret kunne ruste opp uteområdene sine.

– Fra dag en var det kø rundt kvartalet, og det hele toppet seg da Wenche Foss (originalen) dukket opp i 2010. Hun utnevnte seg selv til bingoens høye beskytter, sier han.

Fruktkurver og gavekort

Siden starten har glade bingogjester donert i overkant av 1,5 millioner kroner til gode formål! Næringslivet i Vestfold har villig donert flotte premier, alt fra fruktkurver og gavekort, til sydenturer og spabehandlinger.

Simon Andersen alias Wenche ble utnevnt til «Æresklovn» av sykehusklovnene som takk for donasjonene som gjorde det mulig for at klovnene kunne starte opp i Vestfold. – Tenk at i 2017 donerte en mann fra Kvelde (Larvik), stripping til høystbydende, ler han. Dette innbrakte 15.000,- til Foreningen for hjertesyke barn.

På lørdag kan du altså være med å spille en helt reell bingo, men en normal bingo blir det blir det neppe når disse to komikerne står på scenen. Talina og Simon har spilt forestillinger sammen ved flere anledninger opp gjennom årene, men nå er det en stund siden sist – og sånn kan det ikke forsette, sier de i kor.

Talina forteller videre at bingobrettene er inkludert i billetten, og at innsamlingen i pausene går til barnekreft-avdelingen på Kalnes. Det er strenge koronatiltak, og smittevern på høyt nivå. Her trenger ingen bekymre seg for pandemien, det er stor plass i Bakgården, forsikrer de to.

Bingoen er selvfølgelig godkjent av lotteritilsynet.

Kommentarer til denne saken