Gå til sidens hovedinnhold

80-åringen er dømt for ulovlig hummerfiske en rekke ganger – nå må han i fengsel

Artikkelen er over 5 år gammel

80-åringen er dømt for ulovlig hummerfiske en rekke ganger tidligere. Nå må han i fengsel, og ble samtidig fradømt retten til å fiske for alltid.

Den eldre mannen ble tatt på fersken etter å ha drevet med ulovlig hummerfiske utenfor sesong i fjor sommer. Mannen ble sammen med en mann i 40-årene pågrepet utenfor Lervik. I båten hans fant politiet 23 hummer som var fisket ulovlig. I forbindelse med pågripelsen uttalte politiet at mannen er tatt for lignende forhold flere ganger tidligere.

Denne gangen ble han dømt til 50 dager i fengsel.

Tatt flere ganger

Ifølge NRK Østfold, som først omtalte dommen, innrømmet 80-åringen straffskyld for ett tilfelle av ulovlig hummerfiske og for å ha hatt en hagle uten nødvendig våpentillatelse. Mannen innrømmet ikke ulovlig bruk av åleruser og gal merking av en sjark, men ble også dømt på disse punktene.

Tingretten mener mannen har vist manglende respekt for lovverket, og har bestemt at en jolle, fiskeredskaper og en hagle skal inndras.

Politiet har de senere årene trappet opp jakten på personer som fisker hummer ulovlig, og mannen som ble pågrepet i fjor har blant annet blitt tatt på fersken da han kastet hummer over bord med politiet hakk i hæl for tre år siden.

Fradømt retten til å fiske

Den gangen fikk han 42.000 kroner i bot og 18 dagers betinget fengsel. Nå ble han altså dømt til 50 dagers ubetinget fengselsstraff, samt fradømt retten til å fiske for alltid.

I tillegg til de 23 hummerne ble 300 krabber beslaglagt og sluppet ut. Flere av de hummerne var også under minstemålet for hva som er tillatt å fange utenfor hummerfredningstiden.

Mannen må også betale saksomkostninger på til sammen 20.000 kroner.