Gå til sidens hovedinnhold

- Hr. Raja må nå enten forsvinne som kulturminister, eller bryte sammen å tilstå at dette var en fullstendig vanvittig uttalelse

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det hr. Raja velter ut av seg er kort sammenfattet at det ikke er så nøye med korpsene på 17. mai, bare det kommer noe lyd. Noe slikt skal ikke en kulturminister si til 58.122 medlemmer fordelt på 1618 korps, skriver Carl Henrik Amundsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg måtte i dag, lørdag 18/4, lese et innlegg i Aftenposten flere ganger. Jeg var ikke sikker på at jeg til fulle hadde fått med meg hva kulturministeren sa da han kunne opplyse om at korpsene kan marsjere 17. mai på tross av koronaen:

”Det er to meter i alle retninger, presiserer kulturministeren(…) om marsjeringen blir litt så-som-så, får vi ta det med godt humør og legge det på sjarmkvoten, mente han. Likeså om nivået på korpsmusikken lider litt under mangel på øving.”

Hr. Raja må nå enten forsvinne som kulturminister – hurtig – helst før 17. mai, eller bryte sammen å tilstå at dette var en fullstendig vanvittig uttalelse. Han gir til kjenne at han åpenbart ikke skjønner hva korpsene, disse viktige kulturoperatørene, driver med. Vi trener ikke på å bli flinke til å spille slik at det ikke spiller noen rolle om forholdene ikke blir optimale. Vi øver ikke på instrumenter og marsjering for ikke å være på det aller beste når vi skal ut og vise oss frem eller holde konsert. Vi trener ikke på samhandling, marsjering og presisjon, rytme og synkrone bevegelser for at eventuelle feil skal skrives på sjarmkvoten, hvor den enn måtte befinne seg!

Vi øver timevis hjemme og i samspill, vi marsjerer, trener på seminarer, lærer på samlinger og utdanner dirigenter for å kunne fremtre på den aller beste måten vi i øyeblikket kan prestere! Den nedlatende holdningen kulturministeren legger seg på her må han enten dypt beklage – eller forsvinne.

Det hr. Raja velter ut av seg er kort sammenfattet at det ikke er så nøye med korpsene på 17. mai, bare det kommer noe lyd. Noe slikt skal ikke en kulturminister si til 58 122 medlemmer fordelt på 1618 korps.

Kommentarer til denne saken